Amfipoli News: Κίνα: Το Ινστιτούτο στη Γιουχάν ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίου 1. δισ. δόσεων το χρόνο (Όλα καλά όλα προγραμματισμένα)

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Κίνα: Το Ινστιτούτο στη Γιουχάν ξεκίνησε την παραγωγή εμβολίου 1. δισ. δόσεων το χρόνο (Όλα καλά όλα προγραμματισμένα)



  Την έναρξη της λειτουργίας μιας νέας εργοστασιακής μονάδας που θα αυξήσει την ετήσια παραγωγή του εμβολίου της κατά της COVID-19 τουλάχιστον στο 1 δισεκατομμύριο δόσεις ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων της Ουχάν.

Το Ινστιτούτο, που συνεργάζεται με τον Κινεζικό Εθνικό Φαρμακευτικό Όμιλο (Sinopharm), έκανε την ανακοίνωση χωρίς να διευκρινίσει πότε θα λειτουργήσει τη μονάδα στην πλήρη παραγωγική ικανότητά της.

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί μία θετική εξέλιξη για την επίτευξη του ετήσιου στόχου της Sinopharm, αναφορικά με την παραγωγή 3 δισεκατομμυρίων δόσεων των εμβολίων της κατά της COVID-19, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Tο Ινστιτούτο Βιολογικών Προϊόντων του Πεκίνου, που επίσης συνεργάζεται με την Sinopharm, το εμβόλιο του οποίου έλαβε έγκριση έκτακτης χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχει μία μονάδα παραγωγής με ετήσια ικανότητα παραγωγής ενός δισεκατομμυρίου δόσεων και επίσης κατασκευάζει μία νέα εργοστασιακή μονάδα.

Η Κίνα έχει εγκρίνει τέσσερα εμβόλια κατά της COVID-19 από εσωτερικούς παρασκευαστές (Sinopharm, Sinovac Biotech Ltd, CanSino Biologics Inc) για γενική δημόσια χρήση και τρία άλλα εμβόλια για έκτακτη χρήση.

Η Sinovac, η οποία έχει δυνατότητα παραγωγής εμβολίου κατά της COVID-19 δύο δισεκατομμυρίων δόσεων ετησίως, ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι το τέλος Μαΐου είχε προμηθεύσει περισσότερες από 600 εκατομμύρια δόσεις τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου