Amfipoli News: Τερατάκι βιολογικού πολέμου ή θεωρία συνωμοσίας;

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Τερατάκι βιολογικού πολέμου ή θεωρία συνωμοσίας;

 


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Κατά πόσο είναι φυσιο-λογική η δημιουργία και η διασπορά του θανατηφόρου κορωνοϊού, που έπειτα από το ξέσπασμα του στην Κίνα, έχει σκοτώσει χιλιάδες και έχει θέσει σε καραντίνα ολόκληρο τον πλανήτη; Δηλαδή, κατά πόσο προκλήθηκε, όπως και οι περισσότερες από τις γνωστές επιδημίες, από αναπότρεπτες λειτουργίες της Φύσης, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ή υπαιτιότητα;

Το διαδίκτυο βρίθει από διάφορες θεωρίες, ενώ το φως της δημοσιότητας έχουν δει αναφορές για σχετικά πειράματα με κορωνοϊούς, τα οποία, πόσο συμπτωματικά άραγε, έγιναν στην πόλη Γουχάν της Κίνας από όπου ξεκίνησαν όλα.

Το zougla.gr αναδημοσιεύει μια μελέτη, του κοντινού μας 2015, οπότε και επιστήμονες κατάφεραν να   τροποποιήσουν τον κορωνοϊό που προσβάλλει τον πληθυσμό των νυχτερίδων στην Κίνα, και να τον κάνουν ικανό να προσβάλλει και να προκαλέσει νόσο σε ποντίκια και στη συνέχεια σε ανθρώπινα κύτταρα...

Αυτό που έκαναν οι επιστήμονες ήταν να δημιουργήσουν ένα υβριδικό ιό - ιός-χίμαιρα όπως λέγεται, από το τέρας της ελληνικής μυθολογίας-, συνδυάζοντας τον γνωστό μας από το 2003 SARS με τον κορωνοϊό των νυχτερίδων.

Με τα αποτελέσματα, βεβαίως, να είναι θανατηφόρα ή επιβλαβή για τα πειραματόζωα, και τους επιστήμονες να τονίζουν, ότι αναμένουν παρόμοια αποτελέσματα αν με κάποιον τρόπο μεταδοθεί στον άνθρωπο!

Η μελέτη είναι απόλυτα έγκυρη και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine. Μάλιστα, οι δύο εκ των επιστημόνων που υπογράφουν τη μελέτη, οι Xing-Yi Ge και Zhengli-Li Shi εργάζονται στο εργαστήριο των «Ειδικών Παθογόνων και Βιοασφάλειας» στο Ινστιτούτο Ιολογίας στη Γουχάν!

To συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο κορωνοϊός μπορεί να τροποποιηθεί στο εργαστήριο. Κι αφού μπορεί να δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι, τότε όπως γίνεται αντιληπτό, μπορεί να «ξεφύγει», ακούσια ή εσκεμμένα!

Δεν θα πρόκειται για την πρώτη φορά άλλωστε που ένας ιός ξεφεύγει από το εργαστήριο...

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχτεί, όπως και οι επακόλουθες θεωρίες, ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κι ένα βιολογικό όπλο μαζικής καταστροφής... Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη τους Κινέζους για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το ζήτημα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο Αμερικάνος πρόεδρος δεν γνωρίζει κάτι περί... σκόπιμης διασποράς του ιού.

Διαβάζουμε στα συμπεράσματα της μελέτης:

«Ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού SARS-κορωνοϊού (Severe Acute Respiratory Syndrome Coronavirus – SARS-Cov) και του MERS (Middle East Respiratory Syndrome) αναδεικνύει την απειλή που προέρχεται από τη μετάδοση και μεταφορά των ιών μεταξύ διαφορετικών ειδών – δηλαδή από ζώα σε ανθρώπους.  Στην έρευνα μας μελετάμε τη δυνατότητα να προκαλέσει νόσο ο κορωνοϊός που σήμερα ανευρίσκεται στον πληθυσμό των νυχτερίδων της Κίνας.

Με τη χρήση ενός μολυσματικού κλώνου του ιού SARS-CoV, δημιουργήσαμε και αναλύσαμε έναν ιό-χίμαιρα. 

Οι ιοί που δημιουργήθηκαν μπορούσαν να αναπαράγονται αποτελεσματικά και στα κύτταρα των ανθρώπινων αεραγωγών ίσο με τα στελέχη του SARS που προκάλεσαν την επιδημία. Επιπλέον, στα πειράματα διαπιστώσαμε αντιγραφή του ιού-χίμαιρα και σε πνεύμονες των ποντικιών που προκάλεσε αξιοσημείωτη παθογένεια.

Η εκτίμηση των διαθέσιμων θεραπευτικών-ανοσολογικών και προφυλακτικών μεθόδων που είχαμε για τον αρχικό ιό SARS αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά για τον υβριδικό ιό αυτόν. Τόσο οι προσεγγίσεις με  μονοκλωνικά αντισώματα όσο και με εμβόλια απέτυχαν να απενεργοποιήσουν και να προστατέψουν από την προσβολή του κορωνοϊού.  

Με βάση τα αποτελέσματα παράγαμε συνθετικά έναν μολυσματικό ανα-συνδιασμένο ιό και δείξαμε σημαντική αναπαραγωγή του ιού και αποδείξαμε ότι ο ιός αναπαράγεται σημαντικά τόσο σε εργαστηριακό επίπεδο, όσο και σε πειραματόζωα. 

Συνοπτικά, η μελέτη αυτή καταδεικνύει τον διαρκή κίνδυνο επανεμφάνισης του SARS-CoV από ιούς που αυτή τη στιγμή «κυκλοφορούν» στους πληθυσμούς των νυχτερίδων».

Διαβάστε ολόκληρη τη μελέτη εδώ:

Δρ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός: Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι μπορεί ο ιός να είναι ανθρωπογενής 

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Δρ. Κωνσταντίνο Φαρσαλινό, Καρδιολόγο και ερευνητή στο Ωνάσειο και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, καθώς και στο Πανεπιστήμιο King Abdulaziz της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος γνώριζε την ύπαρξη της έρευνας, την οποία είχε μάλιστα μελετήσει.

«Αυτό που μας δείχνει η μελέτη είναι ότι θεωρητικά, μπορεί να προκύψει η δημιουργία υβριδικού ιού. Και βεβαίως αυτό καταδεικνύει τη θεωρητική δυνατότητα να δημιουργηθεί ένας ιός ως βιολογικό όπλο, που μπορεί να ακούγεται ως θεωρία συνωμοσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί 100%. Μέχρι τώρα πάντως, δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έχει συμβεί αυτό. 

«Άλλωστε», συνεχίζει ο καθηγητής, «ζητήματα με νόσους που ξέφυγαν από το εργαστήριο είχαμε και στο παρελθόν. Το 1978 υπήρξε περιστατικό ευλογιάς, στην Αγγλία, ένα και μόνο κρούσμα, ενώ λόγω της τεράστιας κινητοποίησης που έγινε και μπήκαν σε καραντίνα άμεσα 500 άτομα, δεν σημειώθηκε μετάδοση του ιού. Αυτό μάλιστα είχε οδηγήσει και στην αυτοκτονία τότε του διευθυντή του εργαστηρίου Ιολογίας από όπου ξέφυγε η "ξεχασμένη" ασθένεια, ενώ αργότερα πέθανε και το «κρούσμα», δηλαδή η εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.

Άλλη μια πιθανή διασπορά νόσου από εργαστήριο είναι η γρίπη του 1977. Το γονιδίωμα του ιού ήταν πολύ παλιό και δεν συμβάδιζε με την εξέλιξη του γονιδίου μέσα στα χρόνια, και άρα θεωρείται πολύ πιθανό να ξέφυγε από εργαστήριο».

«Η επικρατούσα θεωρία», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, «είναι ότι πρόκειται για μετάλλαξη ιού που προσβάλλει ζώα και που μεταλλάχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσβάλλει και τους ανθρώπους - ούτε αυτή όμως έχει αποδειχτεί ακόμα πέραν κάθε αμφιβολίας». 

Και καταλήγει: «Η ουσία είναι ότι από τη μελέτη διαπιστώνουμε πως οι επιστήμονες έφτιαξαν έναν ιό που και προσέβαλλε ανθρώπινα κύτταρα, και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα γνωστά μέσα! Έδειξαν λοιπόν, ότι μπορεί πιθανώς και στη φύση να συμβεί κάτι τέτοιο που μπορεί να εξελιχθεί και σε επιδημία στον άνθρωπο - και πανδημία ακόμα. Αλλά φυσικά, ακόμη και για τους οπαδούς της συνωμοσιολογίας, δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία σήμερα»...

Ακούστε τις δηλώσεις του ΕΔΩ


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου