Amfipoli News: Ρολό κανέλας

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ρολό κανέλας

 


Υλικά:

Για τη ζύμη:

2 + 3/4 (345γρ) κούπες αλεύρι γοχ

1/4 κουπας (50γρ) ζάχαρη

1 κγ αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

3/4 κούπας (180ml) γάλα

1/4 κούπας ή 4 κσ (60γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 μεγάλο αυγό

Για τη γέμιση:

1/4 κούπας ή 4κσ (60γρ) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/4 κούπας (50γρ) ζάχαρη μαλακή σκούρα καφέ ή κρυσταλλική καστανή

1 κσ κανέλα

Για το βανιλια icing:

1 κουπα (120γρ) άχνη ζάχαρη

2 κσ γάλα

1 κγ βανιλια εκχύλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στο κάδο του μίξερ βαζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε το γάλα με το βούτυρο μεχρι να λιώσει και το προσθέτετεστο κάδο του μίξερ. Προσοχή να μην είναι καυτό και κάψετε τη μαγιά. Αν ειναι πολυ ζεστό περίμενε λίγο να κρυώσει ελάχιστα. Προσθετετε και το αυγό και με το γαντζο ζυμώνετε. Ίσως χρειαστεί λιγο αλευρακι ακόμη, 2 με 3 κσ. Τη ζυμη την θέλουμε να είναι μαλακή.

Μολις ξεκολλάει από τα τοιχώματα ειναι ετοιμη. Την βγαζετε σε αλευρωμενη ελαφρά επιφανεια και την ζυμώνετε για 3 λεπτά. Σχηματιζετε μια μπαλα την καλύπτετε με μια πετσετα και την αφηνετε να ξεκουραστεί.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γεμιση. Σε ενα μπωλ ανακατευετε τη ζάχαρη με την κανέλα.

Με ενα πλαστη ανοίγετε τη ζυμη σε ορθογώνιο 30×38εκ. Αλειφετε σε όλη την επιφάνεια το βουτυρο και πασπαλίζετε με τη κανελοζαχαρη, πιέστε ελαφρά να κολλήσει στο βούτυρο. Κοβετε με τη ροδα πίτσας ή κοφτερό μαχαίρι σε 6 λωρίδες.

Βουτυρωνετε μια ταρτιερα ή ταψάκι 23εκ με βούτυρο.

Την πρώτη λωρίδα την τυλίγετε ρολακι και τοποθετειτε στο κέντρο της ταρτιερας. Μετά κάθε μια λωρίδα την τυλίγετε σαν σαλιγκάρι ξεκινώντας παντα απο το τελειωμα της προηγούμενης (εχω βιντεακι στο πρώτο σχόλιο και φωτογραφίες). Αν σας έχει πέσει γεμιση μαζευτε καιωπασπασπαλιστε απο πανω στο τέλος. Καλυπτετε με μεμβρανη η πετσέτα και αφηνετε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει για 1 – 2 ώρες, εξαρτάται από το ποσο ζεστος ειναι ο χώρος. Το δικό μου στην 1 ωρα ήταν έτοιμο.

Όταν είναι έτοιμο, δηλαδή έχει διπλασιαστεί σε όγκο ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο για 30 με 35 λεπτά αναλογα τον φουρνο. Αν δείτε ότι παίρνει έντονο χρώμα στις άκρες καλυψτε με λίγο αλουμινοχαρτο και χαρτί ψησίματος. Όσο ψήνεται ετοιμάζετε το γλασο βανίλιας. Σε ενα μπωλ βαλετε τα υλικα και ανακατεύετε καλά. Αν σας βγει πηχτο και το θέλετε πιο αραιό προσθέστε ελάχιστο γάλα. Το βγάζετε απο το φούρνο και το αφηνετε σε σχάρα για 10 λεπτά.

Περιχύνετε μετά με το γλασο και απολαμβάνετε. Ειναι πολυ αφράτο και παρα πολυ νόστιμο!! Απο τις πιο ωραίες συνταγές για ρολα κανελας

Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου