Amfipoli News: ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – «Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ» – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – «Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ» – ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ

 


Έρχεται με ”δώρα” για τους Τουρκοκύπριους ο Τούρκος Πρόεδρος – Όλες οι εξελίξεις

Έφτασε στα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ως γνωστό προανήγγειλε ‘’καλά νέα’’ για τους Τουρκοκύπριους τα οποία θα ανακοινώσει στις 15:45 από το βήμα της λεγόμενης ‘’βουλής’’ στα κατεχόμενα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναλόγως των ανακοινώσεων θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

“Σήμα” έντασης και νέων προκλήσεων φρόντισε να στείλει η Τουρκία λίγο πριν από την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα.

 
Συγκεκριμένα, δύο F-16 πέρασαν το απόγευμα της Κυριακής πάνω από την Κύπρο.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, επιβεβαίωσε το περιστατικό.
Σύμφωνα με τον κ. Πιερή, τα δύο F-16 εισήλθαν στο FIR  της Λευκωσίας στις 3:24 το απόγευμα και παρέμειναν μέχρι της 5:00 το απόγευμα.

“Δεν πέρασαν πάνω από τις ελεύθερες περιοχές, αλλά οριακά πέρασαν από την Νεκρή Ζώνη στην  Δερύνεια. Φαίνεται να προχωρούν σε δοκιμαστικές πτήσεις”, είπε.

Ο κος Πιερή είπε, τέλος, πως θα προχωρήσουν σ’ όλα τα διαβήματα που αφορούν την παραβίαση του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε LIVE εικόνα:

«Είμαστε υπέρ της λύσης δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών. Γιατί εμείς περάσαμε 40 – 50 χρόνια με τα λόγια τους και δεν μπορέσαμε να έχουν κανένα αποτέλεσμα. Πλέον αυτή η εποχή τέλειωσε, έκλεισε. Από δω και πέρα λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών. Το αφήγημα περί μειονότητας δεν το αποδεχόμαστε. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Στην κατεχόμενη Λευκωσία έφτασε στις τρεις και δεκαπέντε ο Ταγίπ Ερντογάν για την παράνομη επίσκεψη του με αφορμή τη 47η τη μαύρη επέτειο της Εισβολής. Τον Τούρκο Πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Τύμπου ο Ερσίν Τατάρ.

Στον αεροδιάδρομο στρώθηκαν κόκκινα χαλιά, ενώ όλοι οι δρόμοι της κατεχόμενης Λευκωσίας από όπου θα περάσει ο Τούρκος Πρόεδρος σημαιοστολίστηκαν, ενώ τοποθετήθηκαν και γιγαντοαφίσες του. Η ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην ειδική συνεδρία της «βουλής», από την οποία θα απουσιάζουν οι 15 «βουλευτές» των κομμάτων ΡΤΚ και ΚΚΔ, θα πραγματοποιηθεί στις τέσσερις το απόγευμα.

Δείτε την εικόνα που μεταδίδει ο παράνομος Μπαϋράκ

15:54 Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας βρίσκονται εκατοντάδες υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου με σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας.

15:51 Για την επίσκεψη Ερντογάν παραχώρησε δηλώσεις και ο Ερσίν Τατάρ, ο οποίος έκανε λόγο για ιστορικό βήμα με το άνοιγμα του Βαρωσιού. 

15:49  Η επίσκεψη Ερντογάν πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πάνοπλοι αστυνομικοί στις οροφές κτηρίων και λεωφορείων, συνοδεύουν την πομπή οχημάτων του Τούρκου Προέδρου, προς τη ψευδοβουλή.

3959419536048357 image

15:38 Τον Ταγίπ Ερντογάν, συνοδεύει η σύζυγος του Εμινέ. Αφού κατέβηκε από το αεροπλάνο, ο Ερντογάν έγινε δεκτός από τον Ερσίν Τατάρ, ενώ ακολούθησε σύντομό εθιμοτυπικό προς τιμήν του.

15:34 Μετά από τεχνικό πρόβλημα στη σκάλα του προεδρικού αεροπλάνου, πρώτος από αυτό αποβιβάστηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου με τη σύζυγό του.

15:25 Έφτασε το προεδρικό αεροπλάνο στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμβου

15:21 Ήδη στο αεροδρόμιο της Τύμβου έχουν αφιχθεί δύο αεροπλάνα από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των επιβατών, ήταν ο αρχηός των Γκρίζων Λύκων Μπαχτσελί, ο Μουσταφά Σέντοπ, πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, και υπουργοί του Ερντογάν. Μάλιστα ανάμεσα στους αφιχθέντες ήταν και οι αρχηγοί των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Δημιούργησε κλίμα πριν την άφιξη του

Σε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα, ο κ. Ερντογάν ρωτήθηκε και για τα «καλά νέα» που θ’ ανακοινώσει και παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν την ομιλία του στη «βουλή» «γιατί αν το πω εδώ, η ομιλία μου θα πάει χαμένη».

Ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε ιστορική ευκαιρία την πρόταση που  κατέθεσε στη Γενεύη ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας ότι έδειξε έτσι στη διεθνή κοινότητα ποια είναι η πλευρά που είναι υπέρ της λύσης. «Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε όσους είναι υπέρ της λύσης. Η λύση στην Κύπρο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με βάση της πραγματικότητες στο νησί. Εάν υπάρχει μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ δύο ίσων, κυρίαρχων κρατών».

Να μην ξεχνάτε, συνέχισε, ότι παρά τις δυσκολίες το ψευδοκράτος είναι ένα «κράτος» που στέκεται στα δικά του πόδια. «Η δημοκρατία του διευρύνεται, η οικονομία του προχωρά στο μέλλον με σταθερά βήματα. Η Τουρκία και κάθε μέλος του τουρκικού λαού, όπως και χθες έτσι και σήμερα κι αύριο, θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στους Τουρκοκύπριους».

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία αντιπροσωπείας της Βουλής του Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «αποτελεί προσπάθειά μας η εγκαθίδρυση και διεύρυνση σε ανώτατο επίπεδο τέτοιων σχέσεων με διάφορες χώρες του κόσμου και ειδικά με το Αζερμπαϊτζάν. Αυτά θα συνεχιστούν».

Το πρωί ο επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν είχε αναρτήσει στο twitter βίντεο για την τουρκική εισβολή με πλάνα από τις δικοινοτικές ταραχές προ του 1974 και την τουρκική εισβολή και έγραψε στα αγγλικά ότι ο Τούρκος Πρόεδρος θα επισκεφθεί το ψευδοκράτος για την 47η επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο», όπως αποκάλεσε την εισβολή της Τουρκίας. «Η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι συνεργάστηκαν στενά με τον ΟΗΕ για δεκαετίες για την προώθηση της διαρκούς ειρήνης. Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε μια λύση δύο κρατών».

Η ομιλία του Τούρκου Προέδρου στην ειδική συνεδρία της «βουλής», από την οποία θα απουσιάζουν οι 15 «βουλευτές» των κομμάτων ΡΤΚ και ΚΚΔ, θα πραγματοποιηθεί στις 16.00.

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας και στα κάγκελα της «βουλής» εμφανίστηκαν σήμερα πανό που γράφουν «Ο πορθητής του Βαρωσίου Ερντογάν», «Καλωσήρθατε» και «Διεθνής ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», τα οποία φέρουν το λογότυπο του κόμματος ΑΚΡ.

3959393066042319 103358

Το πρόγραμμα και οι ανακοινώσεις

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα είναι πολύ βαρυφορτωμένο αφού περιλαμβάνει τη συμμετοχή του σε περισσότερες από δέκα εκδηλώσεις σε λιγότερο από 24 ώρες.

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο των χαρμόσυνων νέων που θα προβεί στη Βουλή οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Κάποιες εξ αυτών των θέλουν να ανακοινώνει την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, από τις παράνομες έρευνες των γεωτρύπανων Fatih και Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς επίσης και νέα οικονομική βοήθεια που θα ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια δολάρια προς το ψευδοκράτος.

Στις ανακοινώσεις του αναμένεται να περιλαμβάνεται και ειδικό κεφάλαιο για το ζήτημα της αμυντικής θωράκισης του ψευδοκράτους και που θα σχετίζεται με την παράνομη δημιουργία αεροπορικής βάσης drones στο Λευκόνοικο καθώς επίσης και τη δημιουργία ναυτικής βάσης στο Μπογάζι.

Σε ότι αφορά τις ανακοινώσεις που στη Λευκωσία περιμένουν, σχετικά με την αλλαγή καθεστώτος στο Βαρώσι, οι πληροφορίες  βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Μάλιστα σύμφωνα με κάποια τουρκοκυπριακά μέσα, στο τελικό πρόγραμμα της παράνομης παραμονής του στα κατεχόμενα, δεν θα επισκεφθεί το Βαρώσι, συνεπώς δεν αποκλείεται οι όποιες ανακοινώσεις του να γίνουν μέσα από τη ψευδοβουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μεγάλα κόμματα της ανριστεράς, θα μποϊκοτάρουν την ομιλία Ερντογάν στη ψευδοβουλή, προκαλώντας αφενός πολιτικό σεισμό στα κατεχόμενα, και αφετέρου την οργή του Ερντογάν, που αναμένεται να σχολιάσει το ζήτημα με έντονο τρόπο, βυθίζοντας οριστικά τις γέφυρες συνεννόησης με τη μεγάλη μάζα των Τουρκοκυπρίων.

Μετά από την συνεδρία της ψευδοβουλής, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον εγκάθετο του στο ψευδοκράτος Ερσίν Τατάρ στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο, ενώ στη συνέχεια θα συναντήσει νέους που ζουν στο ψευδοκράτος. Η μεγάλη φιέστα με τον ποδοσφαιρικό αγώνα, θα πραγματοποιηθεί στις επτά και 30 το βράδυ στο γήπεδο Ατατούρκ.

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα θα συμμετέχουν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί, καθώς και Τούρκοι σούπερ σταρ, όπως επίσης και ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν. Συγκεκριμένα αρχηγός της μιας ομάδας θα είναι ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού και θα συμμετέχουν ο Τούρκος παραγωγός Ατζούν Ιλίτζαλι και οι Τουντζάι Σιανλί, Χαμίτ Αλτίντοπ, Σερντάρ Κουλμπιλγκέ, Χακάν Ουνσάλ (παλιός ποδοσφαιριστής), Χαϊνταρ Αλί Γιλντίζ, Φαρουκ Αταλάι και Σαφφέτ Ακγιούζ (παλιός ποδοσφαιριστής).

Της άλλης ομάδας αρχηγός θα είναι ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ και μαζί του θα παίξουν οι Σαμπρί Σαρίογλου, Εμρέ Ασίκ, Chris Forsberg, Τζενγκίζ Ουζούν, Μ. Κσάπογλου, Μεχμέτ Αουρέλιο, Καντίρ Ινάν και Αϊτζιάν Γιανάτς.

Στο μεταξύ, στα κατεχόμενα βρίσκεται η εθνική ομάδα μπάσκετ του Κιργιστάν η οποία θα παίξει σε αγώνα με την «εθνική ομάδα» μπάσκετ του ψευδοκράτους. Την ομάδα υποδέχθηκε ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός», Ερχάν Αρικλί κάνοντας λόγο σε ιστορικές ημέρες καθώς μετά από πολύ καιρό «εθνική ομάδα» του ψευδοκράτους θα παίξει σε αγώνα με την εθνική ομάδα μιας άλλης χώρας και μάλιστα στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ πρώτη φορά στα κατεχόμενα βρίσκονται αντιπροσωπείες από το Αζερμπαϊτζάν, το Κιργιστάν και το Καζακστάν. Ο τουρκοκυπριακός Τύπος γράφει ότι στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων «θ’ ανοίξουν προς χρήση όλες οι δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες» και ο Ταγίπ Ερντογάν θα κάνει έκκληση στους Ε/κ «να γυρίσετε στα σπίτια σας».

Μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα, ο Ερντογάν θα μεταβεί στην Κερύνεια, όπου θα παρακολουθήσει την πανηγυρική τελετή που αποτελεί παράδοση στο ψευδοκράτους και ουσιαστικά αποτελεί αναπαράσταση της απόφασης στο Πέντε Μίλι.

Η δεύτερη ημέρα της παρουσίας Ερντογάν στο ψευδοκράτος θα ξεκινήσει με προσευχή στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν στις έξι το πρωί και θα συνεχισθεί με την παρουσία του στις εκδηλώσεις για την μαύρη επέτειο της εισβολής. Το μεσημέρι ο Τούρκος Πρόεδρος, από ξενοδοχείο του ψευδοκράτους, θα συμμετέχουν σε μια σειρά από εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της κατεχόμενης γης μας. Αναμένεται ότι μεταξύ άλλων ο Ερντογάν θα πραγματοποιήσει μέσω τηλεδιάσκεψης τα εγκαίνια της βόρειας περιφερειακής οδού του ψευδοκράτους, τα εγκαίνια μουσείου στην Κερύνεια, τα εγκαίνια ενός τεμένους στην Αμμόχωστο, ενώ θα τοποθετήσει, πάντα εξ αποστάσεως τον θεμέλιο λίθο για το νέο παλάτι που κτίζει ο Τατάρ για τον ίδιο στον Άγιο Δομέτιο.

 makeleio.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου