Amfipoli News: Με φύλαξη 5.500 αστυνομικών ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Με φύλαξη 5.500 αστυνομικών ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

 


Απόλυτα αστυνομοκρατούμενη θα είναι η Θεσσαλονίκη ενόψει της 85ης ΔΕΘ, ενώ τον Πρωθυπουργό θα υποδεχτούν χιλιάδες πολίτες, με συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Εκτός από τους 5.500 αστυνομικούς που θα βρίσκονται επί ποδός, έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη αστυνομικές κλούβες, drones, υδροφόρες αύρες και το υπερόπλο «Αίαντας», ενώ και ελικόπτερα θα εποπτεύουν από αέρος.

Με φόντο τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο βήμα της 85ης ΔΕΘ, σε τρία σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν συγκεντρώσεις χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχοι, άνεργοι, φοιτητές. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν πορείες προς το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, αν και η περιοχή θα είναι απόλυτα αστυνομοκρατούμενη και αποκλεισμένη από νωρίς το απόγευμα.

Οι συγκεντρώσεις

Η μεγάλη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΕΔΟΘ θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, στις 6 το απόγευμα, και εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά και εργατικά σωματεία, συνταξιούχοι, φοιτητές κ.ά. Μισή ώρα νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ  καλεί σε προσυγκέντρωση στο άγαλμα Λαμπράκη, ενώ στις 6 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Την ίδια ώρα πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα.

Στην πόλη ήδη βρίσκονται 5.500 αστυνομικοί έτοιμοι να φυλάνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό να μην πατήσει διαδηλωτής στην «κόκκινη ζώνη», δηλαδή πέριξ της ΔΕΘ. Παράλληλα, έχουν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, πέρα από αστυνομικές κλούβες, drones, υδροφόρες αύρες και το υπερόπλο «Αίαντας», ενώ και ελικόπτερα θα εποπτεύουν από αέρος.

Τον «χορό» των κινητοποιήσεων ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ και της πρωθυπουργικής παρουσίας στη Θεσσαλονίκη άνοιξαν χθες Παρασκευή οι υγειονομικοί, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πορεία προς το ΥΜΑ-Θ. Αιτήματά τους, η ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού, όπως και να σταματήσουν οι αναστολές και η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Ο φόβος Αρχών και πολιτικών ενόψει της ΔΕΘ είναι οι αντιεμβολιαστές, αρνητές του κορονοϊού. Αυτοί που μαζί με παραθρησκευτικές οργανώσεις και άλλες «ψεκασμένες» ομάδες καλούν διαδικτυακά τον κόσμο στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 5 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο ενάντια στα εμβόλια. Είναι αυτή η ομάδα διαδηλωτών που προβληματίζει ιδιαίτερα και την αστυνομία, διότι φοβούνται ότι η συγκεκριμένη διαδήλωση θα είναι μαζική, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι στη Θεσσαλονίκη θα καταφθάσουν αντιεμβολιαστές από διάφορες περιοχές της χώρας.

H ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει το πλαίσιο των διεκδικήσεων της στη Θεσσαλονίκη , ανακοινώνοντας ότι δε θα οργανώσει φέτος όπως και πέρυσι συλλαλητήριο εξαιτίας της πανδημίας, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων. Στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «από το 2010 μέχρι και σήμερα, ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται στην «κλίνη του Προκρούστη» με σκληρές πολιτικές λιτότητας που οδηγούν σε ακραία φτώχεια ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, κρίνουν κατώτερη των προσδοκιών και των αναγκών τους την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης. Σε μία κρίσιμη για αυτούς περίοδο λόγω και της πανδημίας -και μετά από 11 συνεχή χρόνια μνημονίων και σκληρών δημοσιονομικών μέτρων- χρειάζονται ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων και της προστασίας τους, την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας».

thepressproject.gr

Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου