Amfipoli News: «Εγκεφαλικά» στο Μαξίμου από τη «συμμαχία» Καραμανλή – Σαμαρά! «Ντρίμπλες» Μητσοτάκη με τις Πρέσπες

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

«Εγκεφαλικά» στο Μαξίμου από τη «συμμαχία» Καραμανλή – Σαμαρά! «Ντρίμπλες» Μητσοτάκη με τις Πρέσπες

 


Κι όμως, μετά τις... εκλογές (!) σκοπεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταθέσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με δημοσίευμα. Το 5% που θα κάνει... φτερά και η είσοδος Καραμανλή - Σαμαρά στην ΔΕΘ που προκάλεσε τριγμούς.

Μόνο η λέξη ψυχρολουσία μπορεί να περιγράψει αυτό που επικρατεί στους κόλπους του Μεγάρου Μαξίμου μετά την κοινή είσοδο στον συνεδριακό χώρο της ΔΕΘ που πραγματοποίησαν οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους παραγωγικούς φορείς.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, μάλιστα, έγιναν δεκτοί με ισχυρό χειροκρότημα από στελέχη και τοπικούς αξιωματούχους.

Οι «αντάρτες» Σαμαρά – Κααμανλή και οι αποφάσεις Μητσοτάκη

Κομματικά στελέχη ερμήνευσαν δε το στιγμιότυπο ως «μία επιδίωξη των δύο πρώην προέδρων του κόμματος να προβάλουν τη σύγκλισή τους στα βασικά πεδία της εξωτερικής πολιτικής». Αμφότεροι τάσσονται κατά της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ενώ δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, που παραμένουν στο συρτάρι του πρωθυπουργού. Οι ίδιοι κύκλοι παρατηρούν ότι «ουδέποτε στο παρελθόν είχε υπάρξει κοινή είσοδος δύο πρώην πρωθυπουργών».

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Εστία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει σε συνεργάτες του ότι «δεν επείγομαι να φέρουμε στη Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια αμυντικής συνεργασίας με τα Σκόπια. Θα γίνει αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτό που προέχει τώρα είναι η εφαρμογή της Συνθήκης των Πρεσπών και η ανάπτυξη της μεταξύ μας οικονομικής συνεργασίας».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι συνεργάτες του πρωθυπουργού «που γνωρίζουν άριστα τον τρόπο που σκέφτεται ο κύριος Μητσοτάκης τοποθετούν τον χρόνο της πιθανής ψήφισης των μνημονίων αυτών αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, αν η Ν.Δ. ψηφίσει το όνομα ‘Βόρειος Μακεδονία’ πριν από εκλογές, υπολογίζεται ότι θα έχει μίνιμουμ απώλεια της τάξης του 5% της εκλογικής της δύναμης».

Το δημοσίευμα, μέχρι χθες βράδυ, δεν είχε διαψευστεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όσοι ψήφισαν Μητσοτάκη μουντζώνονται στον καθρέφτη
Χθες, πάντως, η ιστοσελίδα Antinews, που εκφράζει τους θιασώτες του Αντ. Σαμαρά, αφιέρωσε άλλο ένα πύρινο άρθρο στο σύστημα διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη.
 
«Κορπορατισμό έχουμε, ας μην κρυβόμαστε, μεταμφιεσμένο σε κληρονομική τηλεοπτική δημοκρατία, με τους κυβερνητικούς βουλευτές να αποτελούν διακοσμητικές γλάστρες, που απλά χειροκροτούν, περιμένοντας τη σειρά τους να πάρουν υπουργική καρέκλα, γλείφοντας τόσο τον αρχηγό όσο και τους μεγαλόσχημους ‘πετσωμένους’ δημοσιογράφους» σημειώνει ο αρθρογράφος.

Και καταλήγει: «Όσοι οπαδοί και ψηφοφόροι τους ψήφισαν προκειμένου να φύγει η ‘χολέρα’ και να μπούμε ξανά σε τροχιά κανονικότητας, εδώ και καιρό αρχίζουν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του λάθους που έκαναν και να μουντζώνονται στον καθρέφτη»!
eretikos.gr
Διαβάστε επίσης:Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου