Amfipoli News: Νέο τοπίο για τους ανεμβολίαστους από Δευτέρα-Ποιες οι υποχρεώσεις τους, τι θα πληρώνουν

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Νέο τοπίο για τους ανεμβολίαστους από Δευτέρα-Ποιες οι υποχρεώσεις τους, τι θα πληρώνουν

 


Μία νέα πραγματικότητα που θα μας συντροφεύσει για τους επόμενους μήνες θα κάνει την εμφάνιση της την ερχόμενη Δευτέρα. Πρόκειται για την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων στην εστίαση, την εργασία και την ψυχαγωγία με στόχο την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού. 

Μπορεί τα νέα μέτρα να ανακοινώθηκαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες όμως με όλα όσα μεσολάβησαν λίγοι θυμούνται το η ζωή μας θα αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες. 

Βασικό στοιχείο της νέας πραγματικότητας θα είναι η επιστροφή της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρηθεί συνωστισμός, κάτι που μέχρι σήμερα ήταν προαιρετικό. 

  • Στους κλειστούς χώρους εστίασης: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες. Δεν είναι υποχρεωτική χρήση της μάσκας.
  • Θέατρα, κινηματογράφοι: Μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίες έξι μήνες και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν
  • Κλειστά γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία: Λειτουργία μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, αλλά και ανεμβολίαστους με rapid test αντιγόνου έως και 48 ώρες πριν.
  • Στο χώρο εργασίας: Ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να γνωρίζει εάν οι εργαζόμενοι του έχουν κάνει το εμβόλιο.

Κομβικός παράγοντας που μπορεί να εξελιχθεί και σε κρίσιμο στοιχείο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι το άνοιγμα των σχολείων και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Γι' αυτό και στο Μέγαρο Μαξίμου επισημάνουν ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να τηρηθούν από όλους με απόλυτη προσήλωση μια και ο συνδυασμός των ανοιχτών σχολείων με το τέταρτο κύμα μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα. Ειδική πρόνοια λαμβάνεται για όλους όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, με απώτερο σκοπό την αύξηση της συμμετοχής στην επιχείρηση «Ελευθερία». 

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με κόστος 10 ευρώ, κόστος το οποίο θα πρέπει οι ίδιοι να καλύψουν. 

 Όσον αφορά στους μαθητές είναι υποχρεωτικά τα δύο δωρεάν σελφ τεστ. Για τους φοιτητές θα ισχύει το rapid test δύο φορές την εβδομάδα με οικονομική επιβάρυνση του φοιτητή. Από τις 13 Σεπτεμβρίου στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι και όχι οι ανεμβολίαστοι.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το τέταρτο κύμα του ιού θα ανακοπεί μέσα στον επόμενο μήνα, έτσι ώστε να μην υπάρξει ούτε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ούτε πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου