Amfipoli News: Μυστήριο στη Νεκρά Θάλασσα: Το νερό έγινε κόκκινο σαν «αίμα» – Οι θεωρίες για το κοκκίνισμα των υδάτων

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Μυστήριο στη Νεκρά Θάλασσα: Το νερό έγινε κόκκινο σαν «αίμα» – Οι θεωρίες για το κοκκίνισμα των υδάτων



  Μια λίμνη νερού που βρίσκεται στη βιβλική περιοχή Μωάβ έχει κόκκινα νερά – Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός στη συγκεκριμένη περιοχή έστειλε Αγγέλους για να καταστρέψουν τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

Ένα απροσδόκητο θέαμα εντόπισαν οι ειδικοί στη Νεκρά Θάλασσα. Μια λίμνη που βρίσκεται στη βιβλική περιοχή Μωάβ, τη σημερινή Ιορδανία, έχει μυστηριωδώς γίνει κόκκινη. Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία στους ειδικούς, ενώ εργαζόμενοι του υπουργείου Ύδρευσης και Άρδευσης της Ιορδανίας έχουν ήδη πάρει δειγματοληψία για να προσδιορίσουν την αιτία του ανησυχητικού και ανεξήγητου φαινομένου.

Οι εικόνες έχουν πυροδοτήσει έντονη οργή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς τα κόκκινα νερά, στην Παλαιά Διαθήκη, είναι μία από τις δέκα πληγές του Φαραώ, που έστειλε ο Θεός για να απελευθερώσει τους Εβραίους από τη σκλαβιά.

Σύμφωνα με το βιβλικό μύθο, ο Θεός μετέτρεψε τα νερά του Νείλου σε αίμα, σκοτώνοντας τα ψάρια και εμποδίζοντας τους Αιγύπτιους να πίνουν πόσιμο νερό, μετά την άρνηση του Φαραώ να απελευθερώσει τους Εβραίους δούλους του.

Επίσης, στο σημείο που βρίσκεται η λίμνη, ο Θεός έστειλε τους Αγγέλους για να καταστρέψουν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, όπου επικρατούσε βία και οι κάτοικοι έδειχναν ανήθικες συμπεριφορές.

Οι θεωρίες για το κοκκίνισμα των υδάτων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υδάτων Φαί Αλ Χουγουαϊμέλ δήλωσε ότι οι αρχές ήρθαν σε επαφή για να εντοπίσουν την πηγή του νερού. Αν και η αιτία της μετατροπής των νερών σε κόκκινα παραμένει άγνωστη προς το παρόν, εκπρόσωπος της Ιορδανίας ανέφερε ότι έχουν διατυπωθεί θεωρίες γιατί μια λιμνοθάλασσα θα μπορούσε ξαφνικά να αλλάξει χρώμα.

Ο διευθυντής Γεωργίας στην Κοιλάδα της Νότιας Ιορδανίας, Γιασίν αλ Καζασμπέχ, δήλωσε στο Roya News ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο εντοπίζεται σε λίμνες και θάλασσες λόγω της παρουσίας ενός συγκεκριμένου τύπου βακτηρίου, ενώ υπάρχουν και κόκκινα φύκια που αγαπούν το αλάτι, που αλλάζει χρώμα, λόγω της παρουσίας του ηλιακού φωτός.

Ωστόσο, μια τέτοια θεωρία δεν εξηγεί γιατί το νερό έγινε ξαφνικά κόκκινο, ενώ άλλες λίμνες δεν έχουν εμφανίσει το ίδιο φαινόμενο.

Στο στόχαστρο και η κυβέρνηση

Άλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην Israel Today ότι η παρουσία οξειδίου του σιδήρου στο νερό ενδέχεται να ευθύνεται για την περίεργη αλλαγή χρώματος. Ωστόσο δεν υπάρχει εξήγηση γιατί το οξείδιο του σιδήρου βρέθηκε στο σημείο και γιατί το χρώμα άλλαξε τόσο γρήγορα.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γεωλόγων της Ιορδανίας ανέφερε στην Al Ghad ότι το κόκκινο χρώμα θα μπορούσε να προκληθεί τεχνητά, μέσω της προσθήκης ουσιών από ανθρώπους. Την άποψή του συμμερίστηκαν πολλοί Ιορδανοί, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συγκάλυψε ρύπανση ή ότι χρησιμοποίησε το σημείο ως χώρο απόρριψης χημικών απορριμάτων.

protothema.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου