Amfipoli News: II Πύργοι: Οι μόνοι ωφελημένοι είναι η πολεμική βιομηχανία και η τεχνολογία

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021

II Πύργοι: Οι μόνοι ωφελημένοι είναι η πολεμική βιομηχανία και η τεχνολογία

 


11η Σεπτεμβρίου: 20 χρόνια από την ημέρα που άλλαξε κυριολεκτικά ο κόσμος η αποτίμηση είναι ότι οι μόνοι ωφελημένοι είναι η πολεμική βιομηχανία και η τεχνολογία. Για όλους τους άλλους το κόστος ήταν, είναι και θα παραμείνει βαρύ.

Και δεν μιλάμε για κόστος μόνο υλικό.

Έχουν πολλά γραφτεί για εκείνη τη μέρα, που σήμερα πλέον είναι ακόμα και απαγορευμένα να ειπωθούν μέσω του διαδικτύου, αφού έχουν κατηγοριοποιηθεί στις «θεωρίες συνωμοσίας» και αμέσως πέφτει… μαύρο.

Το γεγονός είναι ότι στη φετινή ειδικά επέτειο της τραγικής εκείνης μέρας, έχουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, που δείχνουν ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας που ξεκίνησε από τον τότε Πρόεδρο Τζορτζ Μπους λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, για να καταπολεμήσει το παγκόσμιο τρομοκρατικό δίκτυο ήταν από μια μεριά ανυπολόγιστος σε χρήμα και ζωές, από την άλλη μάταιος.

Το αστρονομικό κόστος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, πέρα από τις ζωές που χάθηκαν και το συνολικό τίμημα των 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περιλάμβανε το τέλος της ιδιωτικής ζωής των Αμερικανών και τη αλλοίωση – και τον επαναπροσδιορισμό – της έννοιας της ελευθερίας και η κόπωση σε πολέμους στο εξωτερικό που δεν είχαν κανένα νόημα.

Ωστόσο δεν έχασαν μόνο οι Αμερικάνοι την ιδιωτική τους ζωή. Κάτω από την «ομπρέλα τρομοκρατία» χάθηκαν παγκοσμίως δικαιώματα πολιτών, ιδιωτικότητας στην καθημερινή ζωή, στις μετακινήσεις, στο διαδίκτυο κ.λπ

Η 11η Σεπτεμβρίου, παράλληλα, έδωσε το πάτημα στις ΗΠΑ, να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο για την «πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας» και από την άλλη στις φερόμενες τρομοκρατικές οργανώσεις να οργανωθούν καλύτερα. Η πλειοψηφία αυτών με δυτικό χρήμα, εξοπλισμό και εκπαίδευση με τη λογική… «να φάνε η μια την άλλη»!

Κάμερες και παρακολούθηση παντού
Ποιος θα δεχόταν κάμερες και παρακολούθηση παντού τόσο εύκολα και αναντίρρητα, αν δεν είχε προηγηθεί μια τέτοια τραγωδία, όπου κοντά 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αλλά πολλές περισσότερες χιλιάδες μετά αρρώστησαν στη Νέα Υόρκη από καρκίνο από τα τοξικά που παρέμειναν στο περιβάλλον κατά και μετά την πτώση των πύργων;

Οι εικόνες τότε έκαναν το γύρο του κόσμου, σε χρόνο ρεκόρ, σαν κακόγουστη Χολιγουντιανή ταινία τρόμου, κι έκοψαν την ανάσα όσων τις παρακολούθησαν ζωντανά.

Μετά από αυτό, ο τρόπος του παγκόσμιου αεροπορικού ταξιδιού άλλαξε δραματικά, με ελέγχους, σκαναρίσματα, μέτρα, κάμερες, τσιπάκια στα αεροπλάνα και πολλά άλλα, μέχρι που φτάσαμε στην «πανδημία» για να αλλάξει επί τα χείρω.

Μέσα από «την αταξία και το χάος» η Νέα Παγκόσμια Τάξη ήταν πλέον «απαραίτητη». Η 11η Σεπτεμβρίου κατάφερε να επιφέρει μία στρατιωτική παγκοσμιοποίηση και προκάλεσε μία σειρά από στρατιωτικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο, χωρίς ωστόσο κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τους λόγους που υποτίθεται θα εξυπηρετούσε.

Και οι μόνοι κερδισμένοι από την όλη υπόθεση είναι η βαριά παγκόσμια βιομηχανία όπλων και η βιομηχανία τεχνολογίας, τις περισσότερες φορές μάλιστα σε συνδυασμό και συνεργασία.

Οι απόλυτοι χαμένοι είναι οι λαοί, μαχητές και άμαχος πληθυσμός, αλλά και εκείνοι που είδαν τις ζωές τους να φτωχαίνουν σε ελευθερίες λόγου και κινήσεων.

Στις δυο δεκαετίες που μεσολάβησαν, οι τρομοκρατικές επιθέσεις αυξήθηκαν και τώρα αναμένονται να αυξηθούν κι άλλο, προσθέτοντας στο «μενού» κυβερνοεπιθέσεις και βιολογικούς πολέμους, «σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές». Είναι τυχαίο ότι η στρατιωτική παρέλαση φέτος στη Βόρεια Κορέα έγινε με στρατιώτες με στολές βιοχημικού πολέμου; 

Όσο τυχαία ήταν και η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, κι όσο τυχαία είναι και η «πανδημία» που προέκυψε από νυχτερίδες κι άλλα ζώα, για να δημιουργήσει μια άλλη «παγκόσμια αντιμετώπιση του προβλήματος» μέσω υποχρεωτικών εμβολιασμών και περαιτέρω απώλειας ελευθεριών: Εκείνης να ορίζεις το ίδιο σου το σώμα.

Οπότε στην πολεμική και τεχνολογική βιομηχανία, προσθέστε τώρα κι εκείνη της φαρμακευτικής. Ήρθε και έδεσε…

igata.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου