Amfipoli News: Καταγγελία Δημάρχου Ορεστιάδας : Κάποιοι ήξεραν ότι η ΤΕΡΝΑ θα πάρει τα έργα στο ΚΥΤ Φυλακίου (Video)

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Καταγγελία Δημάρχου Ορεστιάδας : Κάποιοι ήξεραν ότι η ΤΕΡΝΑ θα πάρει τα έργα στο ΚΥΤ Φυλακίου (Video)

 


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία, η οποία κανονικά θα πρέπει να προκαλέσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε αθηναϊκό επίπεδο, προέβη χθες ο δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Μαυρίδης.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” του “Ράδιο Έβρος” το δημοσίευμα του Evros-news.gr, που δημοσιοποίησε την απόφαση ανακήρυξης ως προσωρινού αναδόχου της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, την οποία έχουν “βαφτίσει” αναβάθμιση της υφιστάμενης Δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, είπε επί λέξη: “Κάποιοι βέβαια ήξεραν ότι μάλλον η ΤΕΡΝΑ θα πάρει αυτά τα έργα και αυτό σηκώνει πολύ διερεύνηση. Μπαίνω στην ουσία του θέματος. Πάει προς ολοκλήρωση η διαδικασία με την πλήρη κατακύρωση του διαγωνισμού στην ΤΕΡΝΑ”.

Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι που ήξεραν πως η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει αυτά τα έργα στο ΚΥΤ Φυλακίου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας; Πως το γνωρίζει ο ίδιος; Τους ξέρει; Μίλησε μαζί τους και του το εκμυστηρεύθηκαν; Όταν τα λόγια αυτά προέρχονται από το στόμα ενός δημάρχου, στην περιοχή ευθύνης του οποίου θα πραγματοποιηθούν τα έργα αυτά ύψους 23 εκατ. ευρώ και αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την διαδικασία, δεν πρέπει να εξεταστούν από την Δικαιοσύνη; Κι όταν μάλιστα τονίζει πως όσα έγιναν “σηκώνουν πολύ διευρεύνηση”, δεν πρέπει να κληθεί να πει όσα γνωρίζει; Εδώ δεν μιλάμε για έναν απλό πολίτη, αλλά για δήμαρχο ο οποίος έχει παράλληλα και τον ρόλο του Προέδρου της ΠΕΔ ΑΜΘ.

Εκτός λοιπόν από την ανακήρυξη της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε, εξέλιξη που ο κ.Μαυρίδης ζητάει να υπάρξει διερεύνηση, το ίδιο ισχύει και για τις δικές του, πολύ σοβαρές καταγγελίες. Γιατί δεν μπορεί ένας θεσμικός, με τον δικό του ρόλο και την θέση ευθύνης, να κάνει… κουτσομπολιό δημόσια ή να λέει στον “αέρα” του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, μιλώντας στους Γιάννη Βαβαλικούδη και Χάρη Κανταρίδη, “ελαφρά τη καρδία” τόσο σοβαρές καταγγελίες, αν δεν μπορεί φυσικά να τις αποδείξει.

Όσον αφορά την υπόλοιπη συνέντευξη, ο δήμαρχος Ορεστιάδας ανακοίνωσε ότι έστειλε επιστολή στον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να το συγχαρεί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Παράλληλα να τον ενημερώσει για τη θέση τόσο του ίδιου, όσο και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, αναφορικά με την επέκταση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο. Παράλληλα επανέλαβε τις γνωστές… αστειότητες, πως είναι έτοιμος να… συγκρουστεί με την Κυβέρνηση αν επιμείνει σε επέκταση χωρητικότητας του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Κάτι που ούτε ο ίδιος το πιστεύει. Ακόμα επεσήμανε ότι:

– Αμετακίνητη η θέση μας. Δε συμφωνούμε με οποιαδήποτε αύξηση χωρητικότητας των δομών.

– Δίνουμε λάθος μήνυμα στους διακινητές, με τις όποιες επεκτάσεις.

– Θα υπάρχουν πάντα μεταναστευτικές ροές και δεν αρνούμαστε την ανθρώπινη φιλοξενία, απλά πρέπει να καταλάβουν και στην Ε.Ε ότι δε μπορούμε να σηκώσουμε ούτε ως Ελλάδα, αλλά κυρίως ούτε ως τοπική κοινωνία όλο το βάρος.

–  Έχει πάρει το μήνυμα η τοπική κοινωνία για την επερχόμενη σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα υπουργεία, για το θέμα του ΚΥΤ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ


Ελπίζουμε, αυτές οι καταγγελίες του δημάρχου Ορεστιάδας και Προέδρου παράλληλα της ΠΕΔ ΑΜΘ, να μην όπως εκείνες που είχε κάνει καθαρά για… εντυπωσιασμό μέσα στο δημοτικό συμβούλιο παλαιότερα. Ότι είχαν πάει στο γραφείο του κάποιοι προμηθευτές που δεν ήταν από την περιοχή και προσπάθησαν να τον… δωροδοκήσουν για έργα, αλλά αυτός τους έδιωξε με τις κλωτσιές. Γιατί, ούτε κάποια καταγγελία έκανε στον Εισαγγελέα γι’ αυτό το περιστατικό, τόσο όταν όπως ισχυρίζεται συνέβη αλλά και όταν το ανέφερε στη συνεδρίαση, ούτε έδωσε κάποια συνέχεια. Ξέρει να πηγαίνει στην Δικαιοσύνη μόνο για δημοτικούς συμβούλους που του ασκούν κριτική και να τους κάνει αγωγές. Όπως συνέβη πρόσφατα με τον Κώστα Ασμανίδη, δημοτικό σύμβουλο της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά” του Παναγιώτη Σιανκούρη.

Με πληροφορίες απο το evros-news.gr

ΠΗΓΗ :olympia.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου