Amfipoli News: Η ΑΤΛΑΝΤΙΣ υπήρξε, 11.500 χρόνια περίπου από σήμερα, πριν τον Μεγάλο Κατακλυσμό

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Η ΑΤΛΑΝΤΙΣ υπήρξε, 11.500 χρόνια περίπου από σήμερα, πριν τον Μεγάλο Κατακλυσμό



Του συγγραφέα Θεόδωρου Αθ. Ανδρουτσόπουλου 

Για να γράψει κανείς γύρω, από την Ατλαντίδα, τον «μύθο, θρύλο και πραγματικότητα», δεν είναι καθόλου εύκολη προσπάθεια. Ο συγγραφέας πρέπει να βρει και να συγκεντρώσει στοιχεία, που πολλές φορές αλληλοσυγκρούονται στις πληροφορίες και στις πηγές τους. Ταυτόχρονα έχει να παλέψει και μ’ αρνητικές θέσεις μερικών ειδικών επιστημόνων βάσει των οποίων θα γραφεί το κείμενο για την ύπαρξή της.

Η αναζήτηση της Ατλαντίδας έχει εμπνεύσει ένα πλήθος ερευνητών, που σήμερα διεθνώς έχουν ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες. Με τις έρευνές τους την έχουν αναζητήσει στα πιο απίθανα μέρη της γης, όπως στα Κανάρια νησιά, στο Μαρόκο, στην Ταρτησσό της Ιβηρικής χερσονήσου, στην Θήρα των Κυκλάδων, τελευταία, στην Κύπρο, χωρίς εν τούτοις να εντοπίζουν την πραγματική της θέση.

Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, η γη της Ατλαντίδας ήταν πλούσια σε μέταλλα κι εύφορη σε καλλιέργειες. Οι κάτοικοί της περνούσαν ευτυχισμένοι, μέχρις ότου, από πλεονεξία, επεχείρησαν να κατακτήσουν όλην την Γη. Τους Άτλαντες εισβολείς, μόνον οι Αθηναίοι κατόρθωσαν ν’ αποκρούσουν από την Λεκάνη της Μεσογείου. Τότε ακριβώς συνέβη κι ο μεγάλος κατακλυσμός, που εξαφάνισε κυριολεκτικά την Ατλαντίδα.


Οι Έλληνες ήταν πολύ μεγάλος λαός, αυτόχθονες της χερσονήσου του Αίμου και της Μ. Ασίας, της Κρήτης, του Αιγαίου βουνού πριν τον «μεγάλο κατακλυσμό» κι από τα αρχαία κείμενα φαίνονται σαν οι πρώτοι πολιτισμένοι άνθρωποι του κόσμου, σαν ιδρυτές του πρώτου οργανωμένου κράτους της Γης και εκπολιτιστές της ανθρωπότητας...

Η παρουσία των Ελλήνων στην παραπάνω κοιτίδα, αναφέρεται ότι έλαβε χώρα από την εποχή της τήξης των πάγων της τελευταίας Βουρμίου περιόδου, δηλαδή 23.000 χρόνια πριν από σήμερα. Τελευταίες όμως επιστημονικές ενημερώσεις από τις παλαιόανθρωπολογικές έρευνες [πέραν από τον άνθρωπο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, περίπου πριν 750.000 χρόνια] αποδεικνύεται ότι ο άνθρωπος εμφανίζεται στον ελλαδικό χώρο πριν 12.000.000 χρόνια.

Η μεγαλύτερη ακμή του πολιτισμού τους σημειώνεται στο 9000 π.Χ. εποχή του κατακλυσμού σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Επειδή μετά τον κατακλυσμό οι διασωθέντες άνθρωποι ζούσαν στα βουνά και δεν είχαν γραπτό λόγο, όλα τα ήδη γνωστά τους επιτεύγματα μυθοποιήθηκαν με τον προφορικό λόγο.

Η αναβίωση του πολιτισμού των Ελλήνων πραγματοποιείται κατόπιν στο 5000 περίπου π.Χ., τα δε αρχαία κείμενά τους παρουσιάζουν υψηλότατο πνευματικό και τεχνολογικό επίπεδο στην Αστρονομία, Ιατρική, Αεροναυπηγική, γλώσσα, φιλοσοφία, λογική κλπ.

Πάντως οι ελληνικές παραδόσεις και τα κείμενα που αναφέρονται στο γεγονός του «καταποντισμού της Αιγηίδας χώρας» αποδεικνύουν ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήταν δημιούργημα του πανάρχαιου Ελληνικού

Πνεύματος, το οποίο γεννήθηκε, εκδηλώθηκε κι εξελίχθηκε στους κόλπους της Ελληνικής φυλής, υπό την επίδραση της ελευθερίας της σκέψης.

Η παρουσίαση της εργασίας θα βοηθήσει στην αναζήτηση της αληθινής προϊστορίας, ώστε μέσα από τις αναλύσεις και απόψεις μας να βρούμε την πραγματική Ατλαντίδα, που οι πρόγονοί μας άφησαν «κωδικοποιημένη» δια της Ελληνικής Γλώσσας, σαν «μύθο, θρύλο και πραγματικότητα!»

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, χρειάζεται πολύ θάρρος, διάθεση και πίστη, ώστε να δώσεις την δική σου γνώμη στην διάσταση της λέξης ΑΤΛΑΝΤΙΣ. Χρειάζεται ακόμη πολύωρες αναζητήσεις, έρευνες, βιβλία και χάρτες, ώστε να προσεγγίσεις τον απόλυτο ή τον ακριβή χώρο της.

Αυτή η «εργασία - μελέτη - έρευνα» για την ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ όντως μου έδωσε θάρρος, διάθεση και πίστη, αφού μετά από πολύωρες αναζητήσεις κι έρευνες, βιβλία και χάρτες, συζητήσεις και γνώμες ειδικών και μη, μ’ έκαναν να ξεθάψω από τα βάθη των αιώνων και την απεραντοσύνη της θάλασσας, τα στοιχεία εκείνα που είναι ικανά για την ανάδειξή της.

Η κωδικοποίηση των «λέξεων - εννοιών» από τους μυημένους όλων των εποχών ήταν πολλαπλή που δυσκόλευε την εντόπισή της.

Ώσπου κάποια στιγμή μετά από «πολυετή έρευνα» έγινε το αξιοθαύμαστο!.. Εντόπισα στις λέξεις των αρχαίων κειμένων και της Ελληνικής Γλώσσας κωδικές έννοιες. Μ’ αυτές τις έννοιες έδωσα όλη την «εργασία - ερευνά» μου για την Ατλαντίδα.

Έτσι διαπιστώνεται ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΣ είναι όνομα υπαρκτό, πραγματικότητα, κρυμμένη αλήθεια.

Κι αναφέρομαι στην λέξη «κρυμμένη», διότι επιμελώς θέλησε να κρύψει κι ο επίσης μυημένος Αριστοτέλης λέγοντας ότι «αυτά που είπε ο Πλάτων στα έργα του για την Ατλαντίδα, ήταν ένας μύθος ή και πλάνη ακόμη».

Ωστόσο οι αρχαίοι Έλληνες μυημένοι θέλησαν να μας δώσουν, μέσω της Αθάνατης Ελληνικής Γλώσσας (αυτής που θέλησαν μερικοί και κατάργησαν από τα Ελληνικά σχολεία), το απόλυτο σημείο ύπαρξής της στην απεραντοσύνη του Ατλαντικού Ωκεανού. Και το πέτυχαν...

Έτσι με την Αθάνατη Ελληνική Γλώσσα που είναι κωδική και μαθηματική, έκανα την διαπίστωση ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΣ υπήρξε κάποτε (πριν τον μεγάλο κατακλυσμό 11.500 χρόνια περίπου από σήμερα) και δεν ήταν καθόλου μύθος.

Έκανα δηλαδή το ξεκίνημα, την αρχή της έρευνας.

Σειρά τώρα έχουν οι αρχαιολόγοι, γεωλόγοι, περιβαλλοντολόγοι κλπ. επιστήμονες όλων των πολιτισμένων λαών της Γης και με την σκαπάνη τους να «ξεθάψουν » τον μύθο, τον θρύλο και να δώσουν όλο το μεγαλείο της ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ. Γιατί απ’ αυτό το μεγαλείο θα φανεί κι ο Ελληνικός πανάρχαιος πολιτισμός σ’ όλη του τη διάσταση!!!

ΠΗΓΗ: Θ. Ανδρουτσόπουλος "ΑΤΛΑΝΤΙΣ, ο μυστικός κώδικας του Πλάτωνα - Από τον μύθο έως την πραγματικότητα [-9456... έως +2021]", εκδ. Βιβλιοπανόραμα. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 3.11.2021.

arxeion-politismou.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου