Amfipoli News: Χίος: Η παρέλαση έγινε διαδήλωση – Φυγαδεύτηκε ο Μηταράκης – Βίντεο

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Χίος: Η παρέλαση έγινε διαδήλωση – Φυγαδεύτηκε ο Μηταράκης – Βίντεο

 


Ένα διαφορετικό μήνυμα έστειλαν στην κυβέρνηση και στον υπουργό Μετανάστευσης οι Χιώτες, οι οποίοι γιορτάζοντας την απελευθέρωση του νησιού, συμμετείχαν στην παρέλαση για τα «Ελευθέρια» με πανώ που έγραφε «1912: Η Χίος ελευθέρα!!!, 2021: Κυβέρνηση-Μηταράκης την προορίζουν για φυλακή της ΕΕ».

Η διαμαρτυρία των κατοίκων ήταν τόσο έντονη που ο υπουργός Μετανάστευσης και βουλευτής του νομού Χίου, Νότης Μηταράκης κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε για να μην την αντιμετωτπίσει, αφήνοντας σύξυλους τους δημοσιογράφους που του ζητούσαν δήλωση.

e8d5e82538fd118dfcb8104fba3969b4

«Δεν θα τους αφήσουμε», έγραφε επίσης το πανώ που κρατούσαν οι Χιώτες, κάτοικοι των περιοχών Συκιάδα και Λαγκαδάς, οι οποίοι παρατάθηκαν στην ουρά της παρέλασης και πέρασαν μπροστά από τους επίσημους με τις γροθιές υψωμένες και κρατώντας μαύρα μαντήλια. Με τον τρόπο αυτό διαμαρτυρήθηκαν για την εμμονή του υπουργού Μετανάστευσης να λειτουργήσει η νέα δομή-φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή Θόλος.

Οι Χιώτες που είχαν συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσουν την στρατιωτική και μαθητική παρέλαση χειροκρότησαν τους συντοπίτες τους, ενώ ο κύριος Μηταράκης, εμφανώς ενοχλημένος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις – όπως συνηθίζει – και αποχώρησε λέγοντας ότι λόγω Covid θα στείλει στους δημοσιογράφους βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την τοπική γιορτή.

eef375a38443f93b8a11d9c86afeb7a1

Οι κάτοικοι της Συκιάδας και της Λαγκάδας παρέλασαν τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία και πέρασαν μπροστά από τους επίσημους. Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και αντιπεριφερειάρχες σηκώθηκαν όρθιοι εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Χίου, ενώ ο Νότης Μηταράκης έμεινε καθηλωμένος στην καρέκλα του προσποιούμενος ότι δεν συνέβαινε τίποτα!

d80fed88f4a1190a43fffe052894d42b

Την ίδια ώρα οι πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση χειροκροτούσαν τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν, αποδομώντας έτσι το αφήγημα του Νότη Μηταράκη ότι οι Χιώτες συμφωνούν με τη λειτουργία της δομής-φυλακής.

Ο υπουργός Μετανάστευσης μετά το τέλος της παρέλασης περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και αποχώρησε, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι θα στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα για την γιορτή της απελευθέρωσης της Χίου.

Πηγές: politischios.grastraparis.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου