Amfipoli News: Μελετώνται 100 μεγαλιθικοί τάφοι στην Ιαπωνία, προσανατολισμένοι κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο προς το τόξο του Ανατέλλοντος Ηλίου

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Μελετώνται 100 μεγαλιθικοί τάφοι στην Ιαπωνία, προσανατολισμένοι κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο προς το τόξο του Ανατέλλοντος Ηλίου



  Του Γιώργου Λεκάκη

Σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, για να αναλύσουν την θέση περισσότερων από 100 μεγαλιθικών τάφων, που κατασκευάσθηκαν στην Ιαπωνία, μεταξύ του 3ου και 7ου αιώνα μ.Χ. / περίοδος Kofun.

Αυτή η μελέτη δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ιαπωνία, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού των Kofun και του γεγονότος ότι η πρόσβαση στην περίμετρο συνήθως απαγορεύεται.

Αυτοί οι τάφοι, γνωστοί ως κοφούν / kofun, έχουν σχήμα κλειδαρότρυπας.

Οι μεγαλύτεροι τάφοι πιστεύεται ότι εκτίσθησαν για αυτοκράτορες, ενώ οι μικρότεροι μπορεί να ανήκαν σε άλλα μέλη των αυτοκρατορικών οικογενειών, ή σε αξιωματικούς της αυλής. 


Αλλά η μελέτη υποδηλώνει ότι οι τάφοι αυτοί είναι προσανατολισμένοι προς το τόξο του Ανατέλλοντος Ηλίου!

Συγκεκριμένα, ο μεγαλύτερος από τους γνωστούς τάφους, ο Daisen Kofun στην Οσάκα, είναι προσανατολισμένος προς τον Ανατέλλοντα Ήλιο κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, εξήγησαν οι ερευνητές.

Αυτή η ευθυγράμμιση των τάφων μπορεί να συνδέεται με την αυτοκρατορική παράδοση, που θεωρούσε τους αυτοκράτορες της Ιαπωνίας ως απόγονους της Αματερασού / Amaterasu, της θεάς του Ηλίου, κατέληξαν.

ΠΗΓΗ: Norma Camilla Baratta, Giulio Magli, Arianna Picotti «The Orientation of the Kofun Tombs»στο Remote Sensing, 2022, 14(2), 377, https://doi.org/10.3390/rs14020377, 14.1.2022. ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 15.1.2022.

arxeion-politismou.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου