Amfipoli News: Στο αρχείο οι δικογραφίες Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο Novartis

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Στο αρχείο οι δικογραφίες Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου για το σκάνδαλο Novartis

 


Η Οικονομική Εισαγγελία αποφάσισε την αρχειοθέτηση  των δικογραφιών σε σχέση με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο της Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο που ήταν ανάμεσα στους εμπεκόμενους στην υπόθεση σχετικά με τις παράνομες πρακτικές της Novartis στην Ελλάδα.

Ύστερα από πέντε χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι έρευνες, ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, βάσει και των διατάξεων των επίκουρων εισαγγελέων, έκρινε πως οι φάκελοι και για τους δύο πολιτικούς για τους οποίους εκκρεμούσε η έρευνα, έπρεπε να αρχειοθετηθεί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου. Την ίδια θέση υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε να την τελική μελέτη του φακέλου.

Ωστόσο, όσον αφορά τον Αδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε κάποιες εξηγήσεις. Παρ’ όλα αυτά, η θέση αυτή δεν υποστηρίχθηκε από τους άλλους δύο επίκουρους, ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, αλλά ούτε και από τον εποπτεύοντα την έρευνα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα. Ο φάκελος Γεωργιάδη αρχειοθετήθηκε τελικά γιατί, όπως αναφέρεται, δεν βρέθηκαν χρήματα από την φαρμακευτική σε κάποια από τις εταιρείες του. 

Ανοιχτή η υπόθεση Λοβέρδου

Πλέον, έχουν κλείσει οι εννιά στις 10 δικογραφίες απομένοντας μόνο ο φάκελος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό για τον οποίο έχει ασκηθεί δίωξη. Η υπόθεση Λοβέρδου βρίσκεται στη Δικαιοσύνη ενώ έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί η υπόθεση του.

Σημειώνεται ότι η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, ωστόσο μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα, η υπόθεση εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο.

tvxs.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου