Amfipoli News: Σοτέ μανιτάρια με σαλτσα σκόρδου…

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Σοτέ μανιτάρια με σαλτσα σκόρδου…



  Ακούγεται απλό, αλλά αυτό το σοτέ μανιταριού σκόρδου είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Αν δεν μας πιστεύετε, τότε προσπαθήστε να πείσετε τον εαυτό σας μόνοι σας.

Υλικά για το σοτάρισμα μανιταριών με σκόρδο

500 γρ μανιτάρια

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

4 σκελίδες σκόρδο

1 τσίλι σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

1 κουταλιά της σούπας πράσινο μαϊντανό ψιλοκομμένο

άλας

Εκτέλεση

Προετοιμασία για σοτάρισμα μανιταριών με σκόρδο

Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα αλατίζουμε. Προσθέστε μια πρέζα τσίλι ή γλυκιά πάπρικα, δύο κουταλιές της σούπας νερό και τρίψτε τα με ένα γουδί μέχρι να γίνει μία λεπτή παστα . Ξεχωριστά καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικές πετσέτες και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες (ή τα αφήνουμε αν είναι μικρά). Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πέσει καλά ο χυμός τους και να αρχίσουν να ροδίζουν. Όλο αυτό το διάστημα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην τηγανιστούν πάρα πολύ.

Πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με ρίγανη και αλάτι κατά βούληση και μετά περιχύνουμε με τη σάλτσα σκόρδου, το χυμό λεμονιού και το κονιάκ. Ανακατεύουμε γρήγορα και σιγοβράζουμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Αυτό το σοτέ μανιταριού σκόρδου σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο πράσινο μαϊντανό.

xrysoskoufaki.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου