Amfipoli News: Ολική καταστροφή σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στη Μεσολακκιά, Παλαιοκώμη, Ν.Φυλή και Μ.Σούλι του Δήμου Αμφίπολης

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Ολική καταστροφή σε καλλιέργειες από χαλαζόπτωση στη Μεσολακκιά, Παλαιοκώμη, Ν.Φυλή και Μ.Σούλι του Δήμου Αμφίπολης


Δεν έχουν τέλος οι καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες του νομού Σερρών, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως χαλαζόπτωση, ισχυρή βροχόπτωση και ανεμοθύελλα. 

Μέσα σε διάστημα 10 ημερών όλος ο νομός Σερρών έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» με τους παραγωγούς να εμφανίζονται προβληματισμένοι και ανάστατοι, καθώς οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες

Πολύ μεγάλες ζημιές έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα στον Δήμο Αμφίπολης, όπου ισχυρή χαλαζόπτωση, «χτύπησε» κυρίως τα χωριά Μεσολακκιά, Παλαιοκώμη, Μ. Σούλι και Ν. Φυλή.


Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

 Όπως αναφέρουν οι παραγωγοί «το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού και αποτελείωσε ό,τι είχε απομείνει πάνω στα δέντρα, όπως καρυδιές, αμυγδαλιές, ελιές, οπωροκηπευτικά, αμπέλια, καλαμπόκια, βαμβάκια,ηλιόσπορα και σιτηρά. Καταστράφηκαν  φωτοβολταϊκά πάρκα διαλύθηκαν τελείως.

Σύμφωνα με τους κατοίκους  υπέστησαν ζημιές κεραμοσκεπές, ενώ ο δυνατός αέρας που φυσούσε είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα.

Οι κάτοικοι  περιέγραψαν πως δεν ξαναείδαν τέτοιο χαλάζι στα χωριά τους.

Επίσης μέρος του Δήμου παραμένει χωρίς ηλεκτροδότηση λόγω πτώσης στυλών ΔΕΗ, με συνέπεια να υπάρχει και διακοπή υδροδότησης σε πολλά χωριά. 

Οι αγρότες του νομού Σερρών μετρούν καθημερινά τις «πληγές» τους από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και περιμένουν τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ να εκτιμήσουν το μέγεθος της καταστροφής ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.


Φωτο από την διασταύρωση της Παλαιοκώμης, δεν έμεινε πεύκο όρθιο!


Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι του κ, Κ.Μελίτου.







Δείτε φωτογραφίες από την περιοχη της Παλαιοκώμης από την κ. Κοδροπούλου




















amfipolinews.blogspot.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου