Amfipoli News: ΕΚΤΑΚΤΟ: Έπεσε ουκρανικό μεταφορικό αεροσκάφος με όπλα στην Καβάλα – Τα μετέφερε στο καθεστώς Ζελένσκι; (βίντεο)

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ: Έπεσε ουκρανικό μεταφορικό αεροσκάφος με όπλα στην Καβάλα – Τα μετέφερε στο καθεστώς Ζελένσκι; (βίντεο)

 


Στα γύρω χωριά από το Παλαιοχώρι διακόπηκε η ηλεκτροδότηση


Πτώση ουκρανικού μεταφορικού αεροσκάφους σημειώθηκε στις 22:40 το βράδυ του Σαββάτου στο Παλαιοχώρι Καβάλας. 
Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ερχόταν για να παραλάβει πολεμικό υλικό που παραχωρεί η κυβέρνηση στο καθεστώς Ζελένσκι, αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Σίγουρα επρόκειτο για στρατιωτικό αεροσκάφος και μετέφερε πολεμικό υλικό, γι’ αυτό και ακούγονται πολλαπλές εκρήξεις.

Το τελευταίο στίγμα δόθηκε 10 ναυτικά μίλια δυτικά της Καβάλας. ερχόταν από Σερβία, μπήκε στον ελληνικό εναέριο χώρο, έστριψε προς το αεροδρόμιο της Καβάλας και μάλλον θα προσγειωνόταν πριν πέσει.

Η Σερβία πουλά όπλα και στην Ουκρανία και στην Ρωσία, καθώς προσπαθεί να τηρεί τις ισορροπίες μεταξύ των εμπολέμων. Είναι το μοναδικό κράτος της Ευρώπης που παράγει σε μεγάλες ποσότητες οπλισμό που χρησιμοποιούν και οι δύο εμπόλεμοι.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε βίντεο που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα οι Ουκρανοί εκπαιδεύονταν από τους Βρετανούς με σερβικής κατασκευής ολοκαίνουρια τυφέκια εφόδου Zastava.

Άμεσα στο σημείο της πτώσης κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πτώση σημειώθηκε 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευθερούπολης Καβάλας , στην Νικήσιανη. Μαρτυρίες αναφέρουν πως κάτοικοι είδαν από μακριά φωτιά, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.

Στο σημείο σπεύδουν δύο ΕΜΑΚ προκειμένου να ξεκινήσουν τις έρευνες.

O πιλότος του ουκρανικού εμπορικού αεροσκάφους εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Χρυσούπολης. Λίγο αργότερα κατέπεσε φλεγόμενο πέριξ του οικισμού στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Άμεσα στο σημείο της πτώσης κατευθύνονται πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Στα γύρω χωριά διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.


Περισσότερα σε λίγο…
  pronews.gr


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου