Amfipoli News: Φτιάξτε σπιτικά αφαιρετικά λεκέδων

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Φτιάξτε σπιτικά αφαιρετικά λεκέδων





Φτιάξτε σπιτικά αφαιρετικά λεκέδων
Τα ρούχα είναι πάντα ευάλωτα στους λεκέδες, ακόμα και όταν πλένονται. Ανεξάρτητα από την αιτία τους, οι λεκέδες είναι δύσκολο μερικές φορές να αφαιρεθούν εντελώς και σχεδόν πάντα πρέπει να καταφύγετε σε διάφορακαθαριστικά προϊόντα που θα μπορούσαν να βλάψουν το ύφασμα. Σήμερα, στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές για την αφαίρεση λεκέδων όμως, όπως συνήθως, τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι γεμάτα χημικές ουσίες που μπορεί να βλάψουν και την υγεία σας και το περιβάλλον.
Πολλοί άνθρωποι μιλούν για οικολογικές εναλλακτικές για το πλύσιμο των ρούχων τους και για την αφαίρεση των λεκέδων. Οι εναλλακτικές αυτές είναι ασφαλείς, αποτελεσματικές, οικονομικές και εύκολες στην εφαρμογή. Αν δεν έχετε ακόμα δοκιμάσει τα σπιτικά αφαιρετικά λεκέδων, σας προσκαλούμε να μάθετε περισσότερα στο παρόν άρθρο σχετικά με το πώς να φτιάχνετε μερικά από αυτά στο σπίτι, προκειμένου να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ακριβά προϊόντα που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον πλανήτη και στην υγεία σας.
Αφαιρετικό λεκέδων με μαγειρική σόδα
2-mageiriki-soda
Η μαγειρική σόδα είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα προϊόντα που μπορείτε να έχετε πάντοτε στο σπίτι. Αυτή η λευκή σκόνη είναι οικονομική και μπορεί να σας βοηθήσει σε πολλές καθαριστικές εργασίες, ειδικά όταν πρόκειται για την αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα.
  • Ιδρώτας ή λεκέδες από εμετό: αν τα ρούχα σας έχουν λερωθεί είτε από ιδρώτα είτε από εμετό, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμείξετε έξι κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και να ρίξετε το μείγμα απευθείας πάνω στο σημείο του λεκέ. Αφήστε το να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε το με ζεστό νερό. Αν ο λεκές δεν φύγει με την πρώτη προσπάθεια, επαναλάβετε τη διαδικασία και έπειτα πλύντε το ρούχο όπως συνήθως.
  • Λιπαροί λεκέδες: οι λιπαροί λεκέδες μπορούν να γίνουν πραγματικός πονοκέφαλος, επειδή τα λάδια τείνουν να προσκολλώνται στις ίνες του υφάσματος. Η μαγειρική σόδα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για την αφαίρεσή τους, επειδή απορροφά τα λάδια. Για να αφαιρέσετε το λεκέ, πρέπει να πασπαλίσετε απευθείας τη λερωμένη περιοχή με μαγειρική σόδα, να την αφήσετε να δράσει για μισή ώρα, να τρίψετε απαλά και μετά να ξεπλύνετε.
Αφαιρετικό λεκέδων με ξύδι
Το ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καθαριστικά προϊόντα που  μπορείτε να βρείτε. Αυτό το συνηθισμένο συστατικό αποτελεί ένα ισχυρό αφαιρετικό λεκέδων, τόσο από ρούχα όσο και από άλλες επιφάνειες, όπως χαλιά, δάπεδα και έπιπλα.
  • Γενικοί λεκέδες: για να αφαιρέσετε  λεκέδες από ρούχα ή από άλλη επιφάνεια, αναμείξτε μισό φλιτζάνι ξύδι με ένα τέταρτο ζεστό νερό και ένα τέταρτο μαγειρική σόδα. Απλώστε το μείγμα απευθείας πάνω στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για δεκαπέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε.
  • Λεκέδες από μούχλα: το ξύδι είναι επίσης πολύ καλό για την αφαίρεση λεκέδων από μούχλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμείξτε ίσα μέρη ξυδιού και αλατιού και απλώστε το μείγμα στο λεκέ.
Αφαιρετικό λεκέδων με λεμόνι και αλάτι
3-lemoni1
Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό αφαιρετικό λεκέδων, ενώ όταν αναμειγνύεται με αλάτι προκύπτει ένα ισχυρό προϊόν για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων από καφέ, τσάι ή μελάνι.
  • Σκούροι λεκέδες: αναμείξτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμό λεμονιού, αρκετές κουταλιές της σούπας αλάτι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μπολ. Απλώστε αυτό το μείγμα απευθείας πάνω στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Αφαιρετικό λεκέδων με κορν φλάουρ και ταλκ
Το άμυλο καλαμποκιού (κορν φλάουρ) και το ταλκ συνεργάζονται για να δώσουν ένα αποτελεσματικό σπιτικό αφαιρετικό λεκέδων που είναι ιδανικό για την αφαίρεση σκούρων λεκέδων από τα ρούχα, όπως το κρασί.
  • Λεκέδες από κόκκινο κρασί: για να αφαιρέσετε αυτούς τους δύσκολους λεκέδες, αναμείξτε ίσα μέρη κορν φλάουρ και ταλκ και απλώστε τον πολτό πάνω στο λεκέ. Αφήστε τον να δράσει για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα ξεπλύντε με ζεστό νερό. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα.
Αφαιρετικό λεκέδων με αβγό
Αυτό το αφαιρετικό λεκέδων με κρόκο αβγού είναι ιδανικό για την αφαίρεση λεκέδων από καφέ.
  • Λεκέδες από καφέ: αναμείξτε έναν κρόκο αβγού με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και απλώστε το μείγμα απευθείας πάνω στο λεκέ από καφέ. Αφήστε το να δράσει για είκοσι λεπτά πριν ξεπλύνετε το ρούχο με χλιαρό νερό.
πηγή : meygeia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου