Amfipoli News: Έκθεση βόμβα για το Ελληνικό - Στα χέρια της κυβέρνησης πόρισμα που ανατρέπει τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Lamda

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Έκθεση βόμβα για το Ελληνικό - Στα χέρια της κυβέρνησης πόρισμα που ανατρέπει τη συμφωνία ΤΑΙΠΕΔ - Lamda




Eντοπίζονται όροι που αντίκεινται στην νομοθεσία της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων
Tην έκθεση φωτιά για το Ελληνικό που συνέταξαν κορυφαίοι επιστήμονες με εντολή του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη βρίσκεται ήδη στα χέρια της κυβέρνησης . 
Σύμφωνα με την Realnews, η έκθεση αυτή θέτει μείζονος σημασίας ζητήματα για το διαγωνισμό και τη σύμβαση που έχει υπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development του Ομίλου Λάτση. 
Αποδεκνύεται η τεράστις ζημιά που κινδυνεύουν να υποστούν το ελληνικό δημόσιο αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, ενώ καταρρίπτεται κάθε επιχείρημα υπέρ της υλοποίησης της συμφωνίας και ουσιαστικά διακιώνονται όσοι κάνουν λόγο για μέγα πολιτιτκό και οικονομικό σκάνδαλοι και για λεόντεια σύμβαση. 
Πρόκειται για την Έλθεση της Ομάδας Έργου η οποία αποτελείται από τον Νίκο Μπελαβίλα, Διευθυντή Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου, τον Ιωάννη Πολύζο, ομότιμο καθηγητή στον ΕΜΠ και πρώην πρόεδρο του ΟΡΣΑ, την Βίβιαν Γλένη, αρχιτέκτονα, την Πωλίνα Πρέντου, αρχιτέκτονα - πολεοδόμο, και τους αρχιτέκτονες πολεδομου Πασχάλη Σαμαρίνη και Λουκά Τριάντη, που συστάθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, κατόπιν εντολής του Υπουργού Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη. 
Η έκθεση παραδόθηκε στα τέλη Μαρτίου στον Υπουργό Επικρατείας και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι με τους όρους σύμβασης που έχουν υπογράψει από το 2014 το ΤΑΙΠΕΔ και η Lamda, «το ελληνικό δημόσιο και ο πωλητής επιβαρύνονται με δυσανάλογο τρόπο και αναλαμβάνουν υπερβολικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι στον αγοραστή, ώστε να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηγ επένδυση στο μέλλον να τους επιβαρύνει υπέρμετρα.
Παράλληλα εντοπίζονται όροι που αντίκεινται στην νομοθεσία της ΕΕ περί κρατικών ενισχύσεων. Η έκθεση αυτή είναι η πρώτη που έχει ζητήσει η ίδια η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου