Amfipoli News: Φρούτα-λαχανικά: εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μην λείπουν από τη διατροφή σου

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Φρούτα-λαχανικά: εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να μην λείπουν από τη διατροφή σου




Άπειρες μελέτες έχουν δείξει ότι η συχνή και τακτική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών συμβάλει σημαντικά στην θεμελίωση και διατήρηση καλής υγείας μειώνοντας σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης πολλών παθήσεων. Πολλοί όμως άνθρωποι δεν μπορούν να προσθέσουν σημαντικές ποσότητες φρούτων και λαχανικών στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Να μερικοί εύκολοι και πρακτικοί τρόποι: 

Πρωινό

Ξυπνήστε με ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτου, όπως πορτοκάλι, γκρειπφρουτ, καρότοΚόψτε μερικές φέτες φρέσκου φρούτου – μπανάνα, ροδάκινο, αχλάδι – στο μπολ των δημητριακών σαςΖεστάνετε λίγο κουάκερ και προσθέστε ένα μήλο ή ένά αχλάδιΦρυγανίστε μια με δύο φέτες ψωμί ολικής άλεσης ή και προσθέστε μερικά κομμάτια φράουλα πάνωΠροσθέστε λίγη ποσότητα αποξηραμένου φρούτου στο γιαούρτι σας, όπως για παράδειγμα λίγες σταφίδες, και γαρνίρετε με λίγους αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Γεύμα (στη δουλειά)

Γαρνίρετε το αγαπημένο σας σάντουιτς με μαρούλι, φύλλα σπανάκι, τομάτα ή και κρεμμύδιΣυνοδέψτε το σάντουιτς με λίγα φασόλια, ανανά ή ροδάκινο σε κονσέρβαΑπολαύστε ένα πιάτο σούπας λαχανικώνΕτοιμάστε ένα βαθύ μπολ σαλάτας με φυλλώδη και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σαςΝα έχετε μαζί σας ένα μήλο ή μια μπανάνα για να τα απολαύσετε ως επιδόρπιο  
Σνακς

Να έχετε μαζί σας μια σακουλίτσα με φρέσκα καροτάκιαΑναζωογονηθείτε πίνοντας ένα ποτήρι φυσικό χυμό φρούτωνΕτοιμάστε από το σπίτι μια σακουλίτσα με αποξηραμένα φρούτα, όπως μήλο, μπανάνα, σταφίδες για να έχετε μαζί σας και να τσιμπολογάτεΑπολαύστε ένα γιαούρτι με φρούτα 
Βραδινό

Προσθέστε λίγα κατεψυγμένα λαχανικά, όπως αρακά, καλαμπόκι, ή ανάμικτα λαχανικά , στη σούπα ή στα φαγητά στην κατσαρόλαΓαρνίρετε την πίτσα σας με κρεμμύδι, ντομάτα, μανιτάρια, πιπεριάΣυνοδέψτε το φαγητό σας με ένα βαθύ μπολ σαλάτα από διάφορα λαχανικάΣερβίρετε κομματάκια φρούτου, κομπόστα φρούτου, ή φρουτοσαλάτα γι επιδόρπιοΑπό την Επιστημονική Ομάδα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr) 

Πηγή: boro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου