Υλικά:
1) 7 πατάτες
2) 1 κρεμμύδι
3) 500 γραμμάρια βοείου κρέατος
4) 25 γραμμάρια βούτυρο
5) 160 γραμμάρια αλεύρι
6) 1 αυγό
7) Αλάτι
8) Πιπέρι
9) Σκόνη κόκκινου πιπεριού
10) Φυτικό έλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Τις κόβουνε σε κομμάτια και τις βράζουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι με λάδι και ρίχνουμε και το κιμά και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Προσθέτουμε μέσα στο κιμά πιπέρι αλάτι και κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού βράσουν οι πατάτες τις λιώνουμε σε πουρέ προσθέτουμε το βούτυρο και το λιώνουμε και αυτό μαζί με τις πατάτες να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το αυγό στον πουρέ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας παίρνουμε μια δόση πουρέ ίση με 2 καρύδια την ανοίγουμε με τα χέρια μας βάζουμε μία κουταλιά πουρέ την κλείνουμε σαν πουγκί και την πιέζουμε να γίνει επίπεδη.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά ρίχνουμε 5-6 κουταλιές λάδι και τηγανίζουμε τις πατατοτηγανίτες και από τις 2 πλευρές
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου