Υλικά
500 γρ αλεύρι
60 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
60 γρ βούτυρο
1 20 γρ μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
60 γρ ζάχαρη
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα
60 γρ βούτυρο
1 20 γρ μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
Για κάλυψη
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα όσο απαιτείται
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα όσο απαιτείται
1) Σε ένα μπολ προσθέστε όλα τα συστατικά και ανακατέψτε καλά και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί το μέγεθος.
2) Βάλτε τη ζύμη σε ξύλινη σανίδα και κόψτε τα 60 γρ το καθένα,
τυλίγονται σε ένα κάλυμμα με πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί η πλευρά.
3) Τεντώστε τη ζύμη μήκους περίπου 25 εκ, διπλώστε και πιάστε το πάνω μέρος και τα δύο άκρα και στρίψτε μαζί,
3) Τεντώστε τη ζύμη μήκους περίπου 25 εκ, διπλώστε και πιάστε το πάνω μέρος και τα δύο άκρα και στρίψτε μαζί,
καλύψτε με ένα πανί και αφήστε το να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί η πλευρά.
4) Σε ένα δοχείο ζεσταίνετε το λάδι και τα βάζετε μέσα έως ότου το χρυσίσουν και στις δύο πλευρές, όταν βγάζετε το κουλουράκι από το λάδι τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο με ζάχαρη και κανέλα και επικαλύψτε τριγύρω.
4) Σε ένα δοχείο ζεσταίνετε το λάδι και τα βάζετε μέσα έως ότου το χρυσίσουν και στις δύο πλευρές, όταν βγάζετε το κουλουράκι από το λάδι τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο με ζάχαρη και κανέλα και επικαλύψτε τριγύρω.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου