Amfipoli News: Κολοκυθοκεφτές στο ταψί σαν πίτα

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Κολοκυθοκεφτές στο ταψί σαν πίτα





Υλικά

Κολοκυθάκια 3 μεγάλα

Αλατι Κατά βούληση

Αυγα 2

Άνηθος Μισό ματσάκι

Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού

Φέτα Κατσικίσια 1 τέταρτο του κιλού

Πιπέρι Κατά βούληση

Κρεμμυδι 2-3 φρέσκα

Τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους. Εκτός από τουρλού και τηγανιτά, μας αρέσουν να τα απολαμβάνουμε και σαν κολοκυθοκεφτέδες, που είναι από τους αγαπημένους μας κεφτέδες γενικότερα. Σήμερα θα δοκιμάσουμε παρέα, μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες.

Στην πραγματικότητα θα φτιάξουμε κολοκυθοκεφτέ στο ταψί σαν πίτα χωρίς φύλλο. Είναι μία τέλεια επιλογή να δοκιμάσουν τα παιδιά κολοκυθάκια, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε αυτήν την…ιδιαίτερη πίτα, ακόμη και για σχολικό κολατσιό στο ολοήμερο.

Εκτέλεση 

Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι για 15 λεπτά για να στραγγίξουν ελαφρώς. Έπειτα βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον δυόσμο, την κατσικίσια φέτα θρυμματισμένη, λίγο αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Tips για τους Κολοκυθοκεφτές στο ταψί σαν πίτα

Στα 900 γραμμάρια τριμμένων κολοκυθιών μπαίνουν 4 αυγά. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ψιλό σιμιγδάλι.

Anna Kassandra - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / Η

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου