Amfipoli News: Σουφλέ με τορτελίνια σαν πίτσα

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Σουφλέ με τορτελίνια σαν πίτσα





  Εάν ψάχνεις μια γρήγορη εύκολη και χορταστική συνταγή που αρέσει σε όλους φτιάξε αυτό το σουφλέ με τορτελίνια τυριά και αλλαντικά σαν πίτσα.

Υλικά

Τορτελινια 500 γραμμάρια (με γεύση παρμεζάνα και γεύση ρικότα και σπανάκι)

Ντοματα 2 μεγάλες

Πιπεριά Φλωρίνης 2

Ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού

Αλατι κατά βούληση

Πιπέρι κατά βούληση

Ρίγανη κατά βούληση

Πάπρικα κατά βούληση

Μιξ τυριών 400 γραμμάρια

Φυτίνη 2-3 κύβους

Κρεμα γάλακτος 400 ml

Πολλές φορές θέλουμε να φάμε κάτι λαχταριστό και συνάμα γρήγορο και εύκολο και νομίζουμε ότι αυτά τα τορτελίνια είναι από αυτές τις συνταγές. Μας επιτρέπουν ακόμη και να αυτοσχεδιάσουμε με τα υλικά, αφού εμείς θα σας πούμε τι βάλαμε, αλλά από εκεί και πέρα, βάλτε φαντασία παιδιά και σίγουρα θα βγουν φανταστικά.

Εκτέλεση για το σουφλέ με τορτελίνια σαν πίτσα

σουφλέ-με-τορτελίνια-σαν-πίτσα-συνταγή-

σουφλέ-με-τορτελίνια-σαν-πίτσα-συνταγή-

Αρχικά βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα ταψάκι κόβουμε σε λεπτές φέτες 1 ντομάτα και 1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες. Ραντίζουμε τα λαχανικά μας με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

σουφλέ-με-τορτελίνια-σαν-πίτσα-συνταγή-

Βάζουμε τα μισά τορτελίνια και από πάνω το μείγμα με την ντομάτα και την πιπεριά. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και κόβουμε την 2η ντομάτα σε πολύ λεπτές φέτες. Στρώνουμε τη δεύτερη ντομάτα από πάνω και βάζουμε λίγο αλάτι, πάπρικα και 200 γραμμάρια από το μιξ τυριών.

Στη συνέχεια βάζω τα άλλα μισά τορτελίνια από πάνω. Βάζουμε τη φυτίνη, το υπόλοιπο μιξ τυριών, την δεύτερη πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές ροδέλες, πιπέρι, ρίγανη και τις κρέμες γάλακτος.

σουφλέ-με-τορτελίνια-σαν-πίτσα-συνταγή-

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, κάτω αντίσταση, πάνω αέρα, στη δεύτερη από κάτω σκάλα για 30-35 λεπτά. Δεν θέλουμε να στεγνώσουν τελείως.

σουφλέ-με-τορτελίνια-σαν-πίτσα-συνταγή-

Sofia Valinou - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου