Amfipoli News: Πως να διοικείς τους Έλληνες: Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. Εξαιρετικό!!!

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024

Πως να διοικείς τους Έλληνες: Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. Εξαιρετικό!!!





Προτείνω να  διαβάσουμε το συνημμένο. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα τρωτά μας σημεία. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί δεν μπορούμε να αναπτύξουμε μακροχρόνια μία αταλάντευτη  στρατηγική πολιτική.


Μετρήστε πόσες φορές αλλάξαμε το σύστημα της παιδείας. Κάθε νέος Υπουργός καταστρέφει το έργο του προηγουμένου, γι αυτό δεν υπάρχει πρόοδος.
Ο εχθρός του Έλληνα είναι το Εγώ, η ιδιοτέλεια, για αυτό ο Υπουργός Παιδείας θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να περάσει το ομαδικό πνεύμα από την νηπιακή  ηλικία .
Η μεταπολίτευση έφερε την κομματοκρατία και τη συναλλαγή στο Δημόσιο, στην Παιδεία, στην Δικαιοσύνη και στις Ένοπλες Δυνάμεις
Τα σαράντα χρόνια Δημοκρατικής Ολιγαρχίας πίκρα και δάκρυ φέρνουν στους περισσότερους εξ ημών για το νεανικό αίμα που άφθονο ποτίζει εδώ και τόσα χρόνια τους άθλιους και αφύλαχτους δρόμους μας.
Πίκρα και οργή επίσης φέρει η χαλαρή πολιτική των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ κατά των εμπόρων ναρκωτικών, που ανενόχλητοι εκτελούν συμβόλαια αργού θανάτου. Είναι θέμα Κοινωνικής πολιτικής – Οδικής Παιδείας και Οργάνωσης να ελαχιστοποιήσουμε τα ναρκωτικά και το αίμα στους δρόμους.
Άπειρες θυσίες γονέων χάθηκαν όταν το φυτώριο μας εκπατρίσθηκε, ξεπατώθηκε προσπαθώντας να φυτρώσει σε αφιλόξενα χώματα.
Μία Διεύθυνση Παλιννόστησης για την αποκατάσταση επαφής, στήριξης και επαναπατρισμού του  φυτωρίου πρέπει να ιδρυθεί αμέσως σε συνεργασία με Προξενεία και Πρεσβείες.
Χρειάζεται να σηκώσουμε τα μανίκια για να σώσουμε ότι έχει απομείνει.
ΜΘΠΧ
Στέργιος Σμυρλής
Πως να διοικείς τους Έλληνες: Οι Οξυρρύγχειοι Πάπυροι. 



Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα αλληλογραφίας του Ρωμαίου συγκλητικού Μενένιου Άπιου, στον φίλο του Ατίλιο Νάβιο , ο οποίος τον διαδέχεται στην διακυβέρνηση της Αχαίας και τον συμβουλεύει για το πώς μπορεί να χειριστεί τους Έλληνες. Οι πάπυροι βρέθηκαν στην τοποθεσία Οξύρρυγχος, εξ’ ου και το όνομα του τίτλου.

Διαβάστε το με προσοχή και διαπιστώστε αν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 2000+ χρόνια !

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΩΤΟ

Κερδίσαμε αγαπημένε Ατίλιε τον κόσμο με τις λεγεώνες μας, αλλα θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε μονάχα με την πολιτική τάξη που θα του προσφέρουμε. Διώξαμε τον πόλεμο στις παρυφές της γης. Από τον Περσικό κόλπο, ως την Μαυριτανία και από την γη των Αιθιόπων ως την Καληδονία, αδιατάρακτη βασιλεύει η ρωμαϊκή ειρήνη. Δύσκολο φαίνεται να εξηγήσει κανείς, πως μια πόλη έφτασε να κυβερνά την οικουμένη. Μέσα στους λόγους όμως που θα αναφέρονταν για μια τέτοια εξήγηση θα έπρεπε πρώτος να ηταν ετούτος.

Καταλάβαμε καθαρά και έγκαιρα πως υποτάσσοντας ξένους λαούς αναλαμβάνουμε μιαν ευθύνη για την ευημερία τους. Τούτη η συνείδηση της ευθύνης διακρίνει τους βαρβάρους κατακτητές από τους κοσμοκράτορες. Μονάχα ο Αλέξανδρος πριν από μας είχε την συνείδηση τούτης της ευθύνης. Ευτυχώς για την δόξα της Ρώμης, πέθανε νέος, γιατι αλλιώς θα ήτανε οι Έλληνες σήμερα οι άρχοντες του κόσμου. Αλίμονο στους λαούς όταν τις προσπάθειές τους τις ενσαρκώνουν μονάχα σε μεμονωμένα άτομα που περνούν και όχι σε ανθρώπινες κοινότητες, σε θεσμούς που αντέχουν στην ροή των πραγμάτων και σηκώνουν άνετα τον όγκο των πολύχρονων έργων. Έχουμε την σοφία να μην θέλουμε να είμαστε δυσβάσταχτοι εκμεταλλευτές των λαών που υποτάχτηκαν στην εξουσία μας.

Αλλα δεν φτάνει να τους χαρίζουμε την ειρήνη και τάξη, γιατι αυτά είναι αρνητικά στοιχεία, είναι όροι, δεν αποτελούν την ουσία της ευδαιμονίας των ανθρώπων. Θα έπρεπε και της φιλοσοφίας και της ποίησης τα δώρα να σκορπούσαμε στις χώρες που κυβερνούμε. Το μέγα όμως τούτο έργο είμαστε άξιοι να το κάνουμε μόνο στις δυτικές επαρχίες, γιατι εκεί που βρίσκεσαι εσύ, οι Έλληνες το επιτελούν ακόμη σήμερα καλύτερα από μας. Ας επαναλάβουμε και εμείς την δυσάρεστη ομολογία του Οράτιου Φλάκκου: Graecia capta, ferum victorem cepti, et artes intulit agresti Latio.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ
Μάθε φίλτατέ μου Ατίλιε, πως όσοι θέλουν να είναι κοσμοκράτορες, πρέπει να έχουν νοοτροπία πατρικίων και όχι νοοτροπία ιππέων.

Συνεχίστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου