Υλικά:
- 5 μεγάλες μελιτζάνες
- 4 κρεμμύδια ξερά
- 3 ντομάτες
- μαιντανός
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- ελαιόλαδο
- φέτα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις κόβουμε οριζόντια στη μέση.
- Τσιγαρίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λαδι
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση, κόβουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια και τις ντομάτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 5-7 λεπτά, προσθέτουμε τη ντομάτα, ρίχνουμε μια πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα.
- Τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί τις μελιτζάνες, τις ανοίγουμε στη μέση με ένα πιρουνάκι και τις γεμίζουμε με τη γέμιση μας.
- Αν περισσέψει γέμιση, τη βαζουμε και αυτή στο ταψί, όπου έχει κενά..
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με τριμμένη φέτα..
Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου