Amfipoli News: ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Ο υπόγειος τέταρτος θάλαμος που δεν ανασκάφηκε ποτέ - Που βρίσκεται η τέταρτη πύλη

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Ο υπόγειος τέταρτος θάλαμος που δεν ανασκάφηκε ποτέ - Που βρίσκεται η τέταρτη πύλη




Η τέταρτη πύλη δεν βρίσκεται στο κέντρο, αλλά αριστερά και είναι πολύ μικρότερη από τις προηγούμενες.

Η κυρία Μενδώνη, Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού, τον Σεπτεμβρίο του 2014, δεν θέλησε να πει πολλά «αυτό το οποίο μπορούμε να πούμε με τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι υπάρχει ένα μαρμάρινο θύρωμα» και «πρέπει να προηγηθεί η αποχωμάτωση του τρίτου θαλάμου για να πούμε περισσότερα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κατεβαίνει προς τα κάτω. Αυτό φαίνεται».

Ερωτηθείς αν μπορεί να οδηγεί η πύλη σε ακόμη μια στοά με μια κλίμακα προς τα κάτω και στη συνέχεια να υπάρχει ο νεκρικός θάλαμος απάντησε ότι «Δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι φαίνεται πως πάει προς τα κάτω. Φαίνεται ότι είναι σε χαμηλότερο επίπεδο»


Ωστόσο τελικά φαίνεται ότι δεν είναι σπάνιο να υπάρχει συνέχεια στον ταφικό μνημείο με υπόγειο, καθώς κάτι τέτοιο έχει ξανασυμβεί.

Το σενάριο αυτό δεν έχει έχει αποκλειστεί επισήμως από το υπουργείο Πολιτισμού. Δηλαδή το γεγονός ότι κάτω από το δάπεδο του τρίτου θαλάμου υπάρχει νέος θάλαμος.

Τι λένε οι ξένοι ειδικοί

Απέναντι" - και διαγώνια προς τα κάτω - πρέπει να είναι ο στόχος τους να ψάξουν ... Εκεί όπου θα οδηγούσε ένα κλιμακοστάσιο με τον "προσανατολισμό" που έχει ολόκληρη η κατασκευή τού θαλάμου.

Για όσο διάστημα δεν βγάζουν όλη την άμμο από τον θάλαμο, απλά μας "δουλεύουν".  Αν δεν "ξύσουν" το φυσικό υπέδαφος του θαλάμου, δεν μπορούν  να  "πείσουν" κανέναν για τίποτε ...Ούτε καν τους εαυτούς τους. 



Δείτε το βίντεο:


Η ομάδα ειδήσεων του Amfipolinews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου