Τέτοια νοστιμιά τόσο τραγανά με ωραία ζύμη δεν έχω ξαναφάει!!!
Υλικά για ζύμη1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι.
Τι κάνουμεΣε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .
Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο
Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό.
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι.
Τι κάνουμεΣε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .
Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο
Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα .
Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί πάνω από το λαδωμένο φύλλο δείτε φωτογραφίες.
Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος δείτε κατατοπιστικές φωτογραφίες
Τα ετοιμάζουμε όλα κατ αυτόν τον τρόπο.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί.
mageirikhkaisuntages.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου