ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΕΜΑΣ DIJON:
2 κουταλιές της σούπας άσβεστο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκή πιπεριά ή μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι βαριά κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού Dijon μουστάρδα
½ κοτόπουλο ζωμός κόκκων κύβο συνθλίβονται
½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνας προαιρετικό
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ:
1 λίβρα κοτόπουλο ή γαλοπούλα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
½ φλιτζάνι κανονικά ψωμιά
5 φέτες ζαμπόν εξαιρετικά λεπτό, κομμένο σε 4 κομμάτια το καθένα
5 φέτες ελβετικό τυρί εξαιρετικά λεπτό, κομμένο σε 4 κομμάτια το καθένα
Canola λάδι αρκετό για να καλύψει 1/3 από την πλευρά του τηγανίτα
½ φλιτζάνι κανονικά ψωμιά
¼ φλιτζάνι πανκ ψωμιού ψωμιού
¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλιά νερό ή γάλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
Λιώστε το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. Πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω από το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να λειανθείς, 1-2 λεπτά. Συνεχίστε να χτυπάτε ενώ ρίχνετε αργά στο γάλα, την κρέμα και το πιπέρι. Ανακατέψτε μέχρι η σάλτσα να είναι ομαλή. Προσθέστε τη μουστάρδα Dijon, τον θρυμματισμένο κύβο βουτύρου και τη σάλτσα Worcestershire. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μεσαία χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Μόλις η σάλτσα πάψει, αφαιρέστε από τη θερμότητα και ανακατέψτε το κρασί και το παρμεζάνα (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί. Ρίξτε τη σάλτσα σε ένα θερμομονωτικό καπάκι, απλώστε μια χαρτοπετσέτα πάνω από το δοχείο και στη συνέχεια τοποθετήστε το καπάκι πάνω από την χαρτοπετσέτα έτσι ώστε η χαρτοπετσέτα να παραμείνει στη θέση της και να μην αγγίξει τη σάλτσα. (Η χαρτοπετσέτα απορροφά την υπερβολική υγρασία από τον ατμό.) Ρυθμίστε τη σάλτσα στην άκρη έως ότου είναι έτοιμη για σέρβις Καθαρίστε το τηγάνι για να το χρησιμοποιήσετε για τις κεφτεδάκια.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΑ:
Κατεψυγμένο λάδι στη γάζα έως ότου το θερμόμετρο μαγειρέματος διαβάσει 350F. Κατά τη διαμόρφωση των κεφτεδάκια, βεβαιωθείτε ότι έχετε συχνά ελέγξει τη θερμοκρασία του λαδιού. Εάν το πετρέλαιο θερμαίνεται πολύ γρήγορα, στρέψτε ελαφρά τη θερμότητα.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το κοτόπουλο, ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1 αυγό και ½ φλιτζάνι κανονικά ψωμιά. Αναμείξτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί καλά το μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα ½ κουταλάκι (ή κουταλιά της σούπας), σχηματίζετε κεφτεδάκια σε ½ σφαίρες, ισιώστε ελαφρώς το κέτσαλο και τοποθετήστε φέτα ζαμπόν και μια φέτα τυριού (στοίβα) στη μέση κάθε σφαίρας. Φέρτε τις πλευρές κάθε κρέμας μπριζόλας πάνω και πάνω από το ζαμπόν και το τυρί, στη συνέχεια "πιάστε" το κρέας πίσω από κοινού. Ελαφριά ρολό κάθε κέικ για να αναμορφώσει σε κεφτεδάκια.
* Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη θερμοκρασία λαδιού.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα κανονικά ψωμιά, panko breadcrumbs, πιπέρι και τριμμένο παρμεζάνα. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, συνδυάστε τα χτυπημένα αυγά και το νερό και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.
Ρυθμίστε το κύπελλο ψωμιού ψωμιού και το κύπελλο αυγού / νερού στον πάγκο δίπλα στην κατσαρόλα με το καυτό λάδι. Τοποθετήστε μια πλάκα με πετσέτα χαρτιού σε κοντινή απόσταση.
Αφού το λάδι φθάσει στην επιθυμητή θερμότητα, βυθίστε το μελιτζάνα στο μείγμα αυγού και στη συνέχεια το κυλήστε στο μείγμα ψωμιού. Με προσοχή, τοποθετήστε το κέτσαπ στο ζεστό λάδι και επαναλάβετε μέχρι το μισό κεφτεδάκι να βρίσκεται στο λάδι. Μαγειρέψτε, γυρίζοντας απαλά για να μαγειρέψετε όλες τις πλευρές, μέχρι να μαγειρευτούν οι κεφτεδάκια. Προσέξτε να μην καψετε τις κεφτέδες. Όταν μαγειρεύεται, μεταφέρετε κεφτεδάκια σε χαρτοπετσέτα με επένδυση. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το άλλο μισό κεφτέδες.
Μετά το μαγείρεμα των κεφτεδάκια, ρίξτε το χρησιμοποιημένο λάδι (πολύ προσεκτικά) σε ένα δοχείο με θερμότητα και αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το απορρίψετε.
Τοποθετήστε την παρασκευασμένη σάλτσα στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις η σάλτσα αναθερμανθεί, τοποθετήστε κεφτεδάκια πάνω από τη σάλτσα και σερβίρετε.
ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ!
** Κάνε μπροστά. Η σάλτσα και οι κεφτεδάκια μπορούν να παρασκευαστούν (χωριστά) και να διατηρηθούν σε ψύξη μέχρι δύο ημέρες πριν από την σίτιση. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, τοποθετήστε τη σάλτσα σε κατσαρόλα και βάλτε κεφτεδάκια πάνω από τη σάλτσα. Μαγειρέψτε χαμηλά μέχρι να θερμανθεί.
thecookierookie.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου