Οι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αρραβώνες, γάμους, βαφτίσια.
Συστατικά
5 αυγά
500 γρ αλεύρι
Χυμό από ½ λεμόνι
30 ml ούζο
1 κουταλιά ζάχαρη
½ κουταλάκι μπέικιν
Λίγο αλάτι
Σιρόπι
500 ml νερό
500 γρ ζάχαρη
5 κουταλιές μέλι
Οδηγίες
Αναμειγνύουμε τα αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Βάζουμε το ούζο, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, το μπέικιν και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι που να γίνουν ζύμη. Αλευρώνουμε μεμβράνη και την τυλίγουμε ελαφρώς. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το μέλι.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο. Κόβουμε μεγάλα ορθογώνια κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι και το βάζουμε σε καυτό λάδι.
Σχεδόν αμέσως γυρίζουμε πλευρά και τυλίγουμε σε ρολό. Όταν ροδίσει ομοιόμορφα το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βουτάμε τις κρύες δίπλες σε κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε με σιρόπι και καρύδια.
Παρακολουθήστε αναλυτικά τις οδηγίες της συνταγής από το foodaholics.gr από το ομώνυμο ελληνικό κανάλι του YouTube:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου