Παραδοσιακή, εύκολη και αφράτη, αυτή η σιροπιαστή γιαουρτόπιτα κέικ θα ξετρελάνει μικρούς μεγάλους!
Υλικά Συνταγής
1½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1½ φλ. στραγγιστό γιαούρτι
5 αυγά
3 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
3 βανίλιες
1 φλ. καβουρντισμένα άσπρα αμύγδαλα
Για το σιρόπι
2 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
4 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Για την παραδοσιακή γιαουρτόπιτα κέικ με σιρόπι, χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10΄ μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα ξύσματα, τις βανίλιες και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Ρίχνουμε το σιρόπι όπως είναι καυτό πάνω στη γιαουρτόπιτα που θα είναι πια χλιαρή. Την κόβουμε σε κομμάτια αφότου κρυώσει.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου