Amfipoli News: Ένα γλυκό «κόλαση»: Φτιάξτε πεντανόστιμη σοκολατίνα με maltesers και caprice!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ένα γλυκό «κόλαση»: Φτιάξτε πεντανόστιμη σοκολατίνα με maltesers και caprice!





Η σοκολατίνα με maltesers και caprice είναι η απόλαυση της σοκολάτας στο μέγιστο!
Για το παντεσπάνι θα χρειαστείτε:
440 γρ. ‏ζάχαρη
260 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. ‏κακάο
2 κ.γ. ‏μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. ‏σόδα
1 πρέζα ‏αλάτι
2 κάψουλες ‏βανίλιας
2 ‏μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ‏γάλα
1/2 φλ. τσαγιού φυτικό ‏λάδι
1 φλ. τσαγιού ‏ζεστό νερό
Για την κρέμα maltesers θα χρειαστείτε:
350 γρ. ‏τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
250 γρ. ‏φυτική σαντιγί (π.χ. morfat creamy)
111 γρ. (3 συσκευασίες των 37 γραμμ.) ‏maltesers χοντροσπασμένα
Για την επικάλυψη θα χρειστείτε:
250 γρ. ‏κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. ‏κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
Για την διακόσμηση θα χρειστείτε:
37 γρ. ‏maltesers
115 γρ. ‏Caprice με κρέμα φουντουκιού και κακάο
‏λίγη τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προαιρετικά ετοιμάζουμε το κέικ σοκολάτας και από την προηγούμενη ημέρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 25-26 εκ.
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά -δηλαδή τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια- σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι και το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 2-3 λ. Προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα (το μείγμα μας θα είναι πολύ ρευστό, αλλά συνεχίζουμε απτόητοι την εκτέλεση της συνταγής).
Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ για 50-60 λ. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Για τη κρέμα
Bάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύουμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Σταδιακά προσθέτουμε τη φυτική συνταγή. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ μόλις ενωθούν τα υλικά και σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα maltesers και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα ή με ένα κουτάλι. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει ώστε να μπορούμε να καλύψουμε την τούρτα.
Για τη συναρμολόγηση
Με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι κόβουμε το κέικ σε δύο κομμάτια. Βάζουμε το ένα κομμάτι σε πιατέλα και από πάνω στρώνουμε την κρέμα με τα maltesers. Από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι κέικ. Καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με τη γκανάς.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κάθε πουράκι σε 2 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε όρθια γύρω-γύρω από την τούρτα.
Τέλος, στολίζουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα maltesers και την τρούφα.
Πηγή: athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου