Συστατικά
1 φλιτζάνι = 240 ml
Για το κέικ
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα
1 Φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Για επικάλυψη
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη καρύδα
Γάλα όσο χρειάζεται για να γίνει ρευστό
Τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Για το κέικ
1. Πάρτε ένα μπολ και προσθέστε όλα τα υλικά.
2. Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα και διπλώστε το μείγμα συνέχεια.
3. Πάρτε μία φόρμα κέικ και λιπάνετε με λάδι, χύστε το μείγμα στην φόρμα.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 35-40 λεπτά. Ελέγξτε ότι ψήθηκε το κέικ εισάγοντας οδοντογλυφίδα ή μαχαίρι σε αυτό. Εάν η οδοντογλυφίδα βγει έξω καθαρή το κέικ είναι έτοιμο.
5. Τοποθετήστε την φόρμα του κέικ στο ψυγείο και μετά από λίγο, αναποδογυρίστε το κέικ πολύ προσεκτικά.
Για την επικάλυψη
1. Πάρτε 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
2. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καρύδας και ανακατέψτε καλά.
3. Τώρα προσθέστε γάλα σταδιακά για να γινει ρευστό.
4. Απλώστε πάνω στο κέικ με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
5. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεσμένη καρύδα.
6. το κέικ καρύδας από σιμιγδάλι λιγότερο αυγό είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου