Amfipoli News: ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ ΜΕΤΡΟ.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ ΜΕΤΡΟ.



Καμία απαγόρευση κυκλοφορίας, χωρίς κλείδωμα, χωρίς «παραμονή στο σπίτι», χωρίς ψύχωση, χωρίς καταστροφές.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις για τη στρατηγική της σουηδικής κορώνας, αλλά η στρατηγική της Νικαράγουας ήταν κατά πολύ πιο επιτυχημένη, με πολύ λιγότερους θανάτους, χωρίς «οικονομική διάσωση» για τις μεγάλες τράπεζες και περιορισμένη μόνο ζημία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής καταστροφής που προκαλείται από την υστερία της covid, η αυτοεξυπηρετούμενη σς τρόφιμα, οι μικρές επιχειρήσεις, η φτωχή Νικαράγουα, έχει δει τις εξαγωγές της να αυξάνονται πάνω από 10% τους τελευταίους 8 μήνες επειδή δεν έκλεισε την οικονομία της.
Ακριβώς επειδή διατήρησε την οικονομία της, δεν χρειάστηκε να λάβει τεράστια δάνεια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Έτσι, τα επίπεδα του εξωτερικού χρέους παραμένουν σε εύχρηστο εύρος, κάτω από το 50% του ΑΕΠ. (Από την άλλη πλευρά, οι οικονομίες των γειτονικών χωρών όπως η Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ, η Ονδούρα και η Γουατεμάλα, πλήττονται άσχημα με την άνοδο των επιπέδων χρέους).
Δεν υπάρχει επίσημη πολιτική για τη χρήση μάσκας στη Νικαράγουα, εκτός από μια σύσταση ότι μόνο οι ασθενείς με αναπνευστικές καταστάσεις ή το προσωπικό που τα φροντίζει θα πρέπει να φορούν μάσκες. Η φθορά χειρουργικών γαντιών από ασθενείς, από την άλλη πλευρά, αποθαρρύνεται έντονα, καθώς ενέχει σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης τόσο του κοροναϊού όσο και άλλων αναπνευστικών ασθενειών.
Στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγειονομικής περίθαλψης οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν μάσκες, είτε για προφύλαξη είτε για ευγενική ευγένεια. Διαφορετικά, σε γραφεία και καταστήματα πλύσιμο χεριών και απολυμαντικά χεριών αλκοόλ διατίθενται σχεδόν παντού.
Δεν έχουν τεθεί περιορισμοί για δημόσιες συναντήσεις και αθλητικά πρωταθλήματα όπως το δημοφιλές τοπικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ δεν έχουν πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα, καθώς και δεκάδες τοπικές εκθέσεις και άλλες παραδοσιακές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.
Λίγες μαζικές δραστηριότητες ακυρώθηκαν εξαιτίας των πομπών, ιδιαίτερα των πομπών της Καθολικής Εκκλησίας, κυρίως των παραδοσιακών 10 ημερών εορτασμών του Αγίου Δομίνικου στη Μανάγουα, οι οποίες συγκέντωναν χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Ως επί το πλείστον, οι άνθρωποι βγαίνουν ή πηγαίνουν στην παραλία ως συνήθως. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες, ένας ρεκόρ όλων των εποχών πάνω από 83 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκε το λιμάνι του Σαλβαδόρ Allende και τον παραλιακό δρόμο του, ένα μεγάλο και δημοφιλές δημόσιο συγκρότημα αναψυχής στη Μανάγουα, σύμφωνα με τις αρχές.
Τα σχολεία δεν έχουν κλείσει, κάτι που είναι πολύ καλό για τα παιδιά σχολικής ηλικίας της χώρας, καθώς παρέχουν ένα θρεπτικό γεύμα την ημέρα σε 1,2 εκατομμύρια παιδιά, ένα μέτρο επισιτιστικής ασφάλειας που συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της δημόσιας υγείας για οικογένειες σε όλη τη Νικαράγουα.
Ωστόσο, με μόλις 2-3 θανάτους 19 covid την εβδομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες (147 συνολικά στις 22 Σεπτεμβρίου), η Νικαράγουα είναι μακράν η λιγότερο πληγείσα χώρα στην Κεντρική Αμερική. Η Belice έχει μόνο 19 θανάτους μέχρι στιγμής, αλλά από την άλλη πλευρά, ο πληθυσμός της είναι ένα κλάσμα της Νικαράγουας.
Όπως στη Γερμανία?????? και σε άλλες χώρες, το Υπουργείο Υγείας της Νικαράγουας κάνει διάκριση μεταξύ θανάτων ασθενών «με covid» και «από covid». Δηλαδή, ένα άτομο μπορεί να είναι με covid-19, αλλά στην τελευταία περίπτωση πεθαίνει από οξεία καρδιακή προσβολή, ενώ κάποιος άλλος που έχει επίσης covid-19 μπορεί να πεθάνει «από covid-19» λόγω μιας ανώτερης πνευμονικής κατάστασης που είναι χαρακτηριστική των ιών που να προκαλέσει σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο (SARS), όπως το SARS-CoV-2. Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση που έδωσαν οι αρχές σε μια λευκή βίβλο για τη δημόσια υγεία της Νικαράγουας για την πανδημία που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου