Amfipoli News: Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο (Καρύδα)

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Σιροπιαστό Ινδοκάρυδο (Καρύδα)



 


Υλικά:

Για το γλυκό:

2 ποτήρια ζάχαρη

2 ποτήρια  καρύδα (1 σακουλάκι 150 γραμμαρίων)

5 βανίλιες

8 αυγά

2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο (μπορείτε να βάλετε και φαρίνα up)

250 γραμμάρια βιτάμ λιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν

(ΟΛΑ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)

Για το σιρόπι:

4 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για το γλυκό:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 35×24 εκ. και πασπαλίστε το με ινδοκάρυδο.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να κρεμώσουν.

Προσθέστε τις βανίλιες, το ινδοκάρυδο, το λιωμένο βιτάμ και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν.

Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο πυρέξ και ισοπεδώστε την επιφάνεια.

Ψήστε το γλυκό για 50 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό και τη ζάχαρη.

Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Αφήστε το σιρόπι να βράσει για 7 λεπτά.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.

Σιροπιάζουμε το γλυκό:

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

Περιχύστε το κρύο σιρόπι σιγά σιγά πάνω στο ζεστό γλυκό.

Αφήστε το γλυκό να σιροπιαστεί καλά για αρκετές ώρες, ιδανικά όλη νύχτα.

Πασπαλίστε με ινδοκάρυδο πριν σερβίρετε.

 Maria Kazdagli ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου