Υλικά:
Ζύμη:
2 αυγά (τους κρόκους) τα ασπράδια τα κρατάμε για την κρέμα
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας ή κανονική
80 γρ. βούτυρο φρέσκο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή ολικής
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα ενός λεμονιού
Κρέμα:
2 ασπράδια αυγών
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας ή κανονική
400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό ή αγελαδινό
3 κ.σ αλεύρι
Ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη τρίφτη και την χωρίζουμε σε 2 μέρη. Το ένα μέρος ας είναι λίγο παραπάνω γιατί θα μπει ως βάση. Τα τυλίγουμε σε 2 σακουλάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 30′ λεπτά.
Στο διάστημα των 30′ λεπτών κάνουμε την κρέμα της γέμισης.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με το μίξερ προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με το μίξερ πάντα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο μικρό ταψάκι, το βουτυρωνουμε, το αλευρωνουμε και βάζουμε το μέρος της ζύμης που κρατήσαμε για την βάση πιέζοντας με την παλάμη μας να πάει παντού και να καλύψει την βάση.
Ρίχνουμε την κρέμα και πάνω απο την κρέμα ψυχούλα ζύμης που κρατήσαμε στο δεύτερο σακουλάκι.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα και ψήνουμε για 35′ λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου