Amfipoli News: Τσουρέκια

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2024

Τσουρέκια





  Υλικά για 2 τσουρέκια

550 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γραμμ. φρέσκια μαγιά η 3 φακελάκια ξερή μαγιά
170 γραμμ. ζάχαρη
1 βανίλια,
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαχλέπι,1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτή μαστίχα σε σκόνη,1 κουταλιά του γλυκού

κοφτή αλάτι

1 αυγό
250 γραμμ. χλιαρό γάλα
80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 πορτοκαλί
λίγα αμύγδαλα φιλε για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μιξερ τα υγρά υλικά, δηλαδή ξεκινάμε πρώτα χτυπώντας το αυγό στη συνέχεια ρίχνουμε χλιαρό το γάλα τη μάγια το βούτυρο, τα μυρωδικά, το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε καλά

Εχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 50 βαθμούς ίσα να ζεστάνει λίγο κλείνουμε το φούρνο και βάζουμε εκεί το ζυμάρι και αφήνουμε να φουσκώσει

Στην συνέχεια παίρνουμε ζυμάρι κάνουμε τρεις λωρίδες για το κάθε τσουρέκι τις πλέκουμε και βάζουμε μέσα σε ταψί αφού το έχουμε καλύψει με λαδόκολλα χωρίζουμε τα δύο τσουρέκια με λαδόκολλα στη μέση για να μην μας κολλήσουν και περιμένουμε πάλι να φουσκώσουν

Αφού τα έχουμε καλά σκεπασμένα και μέσα στο φούρνο!! Όταν φουσκώσουν αλείφουμε με το αυγό πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αντιστάσεις περίπου 20 λεπτά (Ανάλογα το φούρνο)

Είναι πολύ σημαντικό να μην κάψετε το γάλα γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιάς και δεν θα φουσκώσουν.

Gogo Samiou‎  “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου