Amfipoli News: ΦΟΚΑΤΣΙΑ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2024

ΦΟΚΑΤΣΙΑ



 


ΣΥΝΤΑΓΗ

320 γρ χλιαρό νερό 5 γρ αλάτι 5 γρ ζάχαρη 4 γρ ξηρή μαγιά 15 γρ ελαιόλαδο 400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανακατεύουμε και μετά καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Έπειτα ανοίγουμε και αναδιπλώνουμε.
Στη συνέχεια κλείνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για αλλά 20 λεπτά.
Ακολουθούμε τη διαδικασία των αναδιπλώσεων για τρεις φορές συνολικά με 20 λεπτά ξεκούρασης ενδιάμεσα κάθε φορά!
Αφού τελειώσουμε τη διαδικασία αναδιπλώσεων - ξεκούρασης, τοποθετούμε καλυμμένο στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, μεταφέρουμε σε αντικολλητικό σκεύος και αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί η ζύμη μας.Μολις φουσκώσει,ρίχνουμε ελαιόλαδο και κάνουμε λακούβες με τα δάχτυλα μας.
Προσθέτουμε από πάνω ότι μας αρέσει (εγώ έβαλα ντοματίνια,ελιές,χοντρό θαλασσινό αλάτι,καπνιστή πάπρικα και θυμάρι) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 20 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ: 15 ντοματίνια 2 σκελίδες σκόρδο 1 καυτερή πιπεριά ελαιόλαδο αλάτι ρίγανη
ζάχαρη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου