Amfipoli News: Τηγανίτες πατάτας

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024

Τηγανίτες πατάτας



0

Αυτές οι τραγανές, χρυσαφένιες λιχουδιές αποτελούν βασικό στοιχείο της γερμανικής κουζίνας. Με ρίζες από τον 19ο αιώνα ως αγαπημένο street food σε πόλεις όπως το Βερολίνο και η Κολωνία, αυτές οι τηγανίτες πατάτας ενσωματώνουν τη γεύση της ιστορίας και της σπιτικής μαγειρικής.

Ευπροσάρμοστα στο σερβίρισμα, συνδυάζονται υπέροχα με σάλτσα μήλου ή κρέμα γάλακτος για μια νόστιμη γεύση ή μπορούν να συνδυαστούν με καπνιστό σολομό ή αλλαντικά για όσους λαχταρούν μια αλμυρή εμπειρία. Συμπληρώστε τα με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή πικάντικο ξινολάχανο για να ολοκληρώσετε ένα υγιεινό γεύμα.

Συνταγή για γερμανικές τηγανίτες πατάτας:
Υλικά:
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και τριμμένες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα

Προαιρετικά για το σερβίρισμα: σάλτσα μήλου, κρέμα γάλακτος, καπνιστή σολομός, ξινολάχανο

Οδηγίες:

Ξεκινήστε τρίβοντας τις πατάτες, στη συνέχεια τυλίξτε τις σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και στύψτε τις για να φύγει η υπερβολική υγρασία.

Συνδυάστε τις τριμμένες πατάτες με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διπλώστε το μείγμα των αυγών στις πατάτες και τα κρεμμύδια, φροντίζοντας όλα να είναι καλά συνδυασμένα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε φυτικό λάδι για να καλύψουμε τον πάτο.

Ρίξτε μια γενναία ποσότητα από το μείγμα πατάτας στο τηγάνι, ισιώνοντάς το με μια σπάτουλα για να σχηματίσετε μια τηγανίτα. Προσέξτε να μην γεμίσει υπερβολικά το τηγάνι.

Τηγανίζουμε κάθε τηγανίτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Στραγγίζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε ζεστό, με γαρνιτούρες και πλευρές της επιλογής σας.

Επαγγελματικές συμβουλές:

Κρατήστε τις τηγανίτες ζεστές σε χαμηλό φούρνο αν δεν τις σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου