Amfipoli News: Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, μαρμελάδα φράουλα και μπισκότα

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024

Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι, μαρμελάδα φράουλα και μπισκότα



 


Υλικά για τη στρώση μπισκότου

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
90 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού
800 γρ. γιαούρτι
4 κ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
Υλικά για την επικάλυψη
300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής

1) Ετοιμάζουμε τη στρώση μπισκότου. Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μας και τα αλέθουμε.

2) Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

3) Λιώνουμε το φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε μικρή κατσαρόλα και το ρίχνουμε στα μπισκότα.

4) Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί τριφτό μείγμα.

5) Πιέζουμε το μισό μείγμα να εφαρμόσει σε γυάλινο σκεύος (ψυγείου).

6) Ρίχνουμε σε το γιαούρτι και προσθέτουμε το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να “δέσει” το μείγμα.

7) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα γιαουρτιού πάνω στη βάση μπισκότου.

8) Από πάνω πασπαλίζουμε με άλλο μισό μείγμα μπισκότου, φροντίζοντας να καλυφθεί η επιφάνειά του.
9) Καλύπτουμε με το άλλο μισό μείγμα γιαουρτιού, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνειά του.

10) Σε μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το χυμό λεμονιού.

11) Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα μαρμελάδας πάνω στο γλυκό.

12) Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν το σερβίρουμε.

13) Μπορούμε να φυλάμε το γλυκό στην κατάψυξη, καλυμμένο με διάφανη μεμβράνη, για να είναι πιο σφιχτό και δροσιστικό.

ΒΙΝΤΕΟ

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και γιαούρτι

Καλή επιτυχία!

Madame Ginger!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου