Amfipoli News: Κανελόνια με κιμά και τυριά

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2024

Κανελόνια με κιμά και τυριά





  ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μισή κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι και μισό κουταλάκι μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να τσιγαριστεί το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα και στην συνέχεια προσθέτουμε 1 κιλό κιμά, ο οποίος μπορεί να είναι μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος.

Ανακατεύουμε διαρκώς με μία σπάτουλα για να τσιγαριστεί καλά. Αφού τσιγαριστεί και αλλάξει το χρώμα του προσθέτουμε 1 κουταλιά ξερό βασιλικό, συνεχίζουμε το ανακάτεμα, και βάζουμε και 1 φύλλο δάφνης, το οποίο το αφαιρούμε πριν γεμίσουμε τα κανελόνια μας. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ντοματοχυμό, 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά αλάτι, τα ανακατεύουμε ακόμα λίγο και τα αφήνουμε στο μάτι για 20 με 25 λεπτά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε 1 κούπα τυρί φέτα και άλλη μία κούπα μοτσαρέλα και ανακατεύουμε καλά.

Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί (30×40εκ) και απλώνουμε τα κανελόνια μας σε όλη την επιφάνεια. Βγαίνουν περίπου 32 κανελόνια, δηλαδή ένα κουτί και λίγο ακόμα. Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και κλείνουμε την μία πλευρά από το κανελόνι, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ενώ ρίχνουμε την γέμιση από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για όλα τα κανελόνια. Στο τέλος, εάν έχει περισσέψει γέμιση την προσθέτουμε από πάνω.

Στην συνέχεια, φτιάχνουμε την σάλτσα. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε 1 κούπα ντοματοχυμό και 2 κούπες μεγάλες νερό. Προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, περιχύνουμε την σάλτσα στο ταψί, πάνω από τα κανελόνια κι αν θέλουμε προαιρετικά, προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος. Αφού έχουμε ρίξει την σάλτσα, ρίχνουμε με το χέρι μας 1 κούπα περίπου μοτσαρέλα ενώ τρίβουμε και λίγο κεφαλοτύρι. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Έτοιμο τα φαγάκι μας! Άκρως γευστική συνταγή για κανελόνια! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

κανελόνια με κιμά & τυριά πιο εύκολο γέμισμα canelloni ground beef  CuzinaGias

 CuzinaGias συνηθισμένοι στη νοστιμιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου