Amfipoli News: Αύξηση 60% στο μουσείο της Αμφίπολης

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Αύξηση 60% στο μουσείο της Αμφίπολης


Περισσότεροι επισκέπτες κατά 60% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013

Τα πρώτα κέρδη από την ανακάλυψη του ταφικού μνημείου στο λόφο Καστά της Αμφίπολης έχουν ήδη έρθει για την ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Από τις 8 Αυγούστου, όταν και οι ανασκαφές «μαγνήτισαν» το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η επισκεψιμότητα στη περιοχή παρουσίασε μια τεράστια αύξηση.

Ο πρώτος που «κεφαλαιοποίησε» αυτή την ραγδαία αύξηση είναι το μουσείο της Αμφίπολης το οποίο όλο τον μήνα Αύγουστο γνώρισε αύξηση 60% στις αφίξεις επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2013, ενώ και για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου η αύξηση δείχνει να ξεπερνά το 50%, σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα.

Τον μήνα Αύγουστο, υπήρχε μεγάλη προσέλευση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθώς Έλληνες και Ευρωπαίοι έκαναν τις διακοπές τους στις γύρω περιοχές και περνούσαν να δουν από κοντά τα ευρήματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο της Αμφίπολης, ενώ όλοι έφταναν μέχρι την πύλη του χώρου ανασκαφής στον λόφο Καστά. Αυτή η επισκεψιμότητα έχει ατονήσει εντός του Σεπτέμβρη τις καθημερινές, όμως παραμένει σε υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, αυξημένη κατά 20% είναι, όμως, η προσέλευση και στην Παλαιοχριστιανική Αμφίπολη, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου μισού χιλιομέτρου από το Μουσείο, μολονότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν έχει κάποια ιστορική σύνδεση με τα χρόνια του Μ. Αλεξάνδρου.

Τυχεροί από αυτή τη δημοσιότητα που πήρε το ανασκαφικό έργο στον λόφο Καστά είναι οι δύο ιδιοκτήτες καφέ σε Αμφίπολη και Μεσολακκιά, που είδαν σημαντική αύξηση στους τζίρους τους και έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την περαιτέρω επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή.

Πηγή: www.newsbeast.gr, www.xronometro.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου