Amfipoli News: ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Amfipoli News: Άμεση ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Ελληνιστικών σπουδών στη Βόρεια Ελλάδα

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Amfipoli News: Άμεση ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Ελληνιστικών σπουδών στη Βόρεια Ελλάδα


Άμεση ανάγκη για δημιουργία Κέντρου Ελληνιστικών σπουδών στη Βόρεια Ελλάδα: πρόταση του Amfipoli News από το 2015

Η πλούσια ιστορία της Μακεδονίας μας κάνει περήφανους ως Έλληνες στα πέρατα της γης και η μεγαλειώδης κληρονομιά που μας άφησε η δυναστεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου έρχεται στο φως μέσα από τις ανασκαφές σπουδαίων σύγχρονων αρχαιολόγων. Πρώτα στη Βεργίνα το 1977 ο Εμμανουήλ Ανδρόνικος και τώρα 37 χρόνια μετά στην Αμφίπολη η Αικατερίνη Περιστέρη έφεραν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα στα οποία υποκλίνεται όλη η υφήλιος.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι τα μοναδικά ευρήματα τόσο στην Αμφίπολη όσο και στη Βεργίνα δικαιολογούν απόλυτα τη δημιουργία ενός Κέντρου Ελληνιστικών σπουδών στη Βόρεια Ελλάδα για Έλληνες και ξένους που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν έναν επίσημο τίτλο σπουδών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό) στις Ελληνιστικές σπουδές. 
Επιπλέον, η δημιουργία ενός ιδρύματος που θα προσέλκυε σπουδαστές από όλο τον κόσμο θα ανέβαζε το επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα αλλά και, δεδομένου ότι η "βαριά βιομηχανία" της Ελλάδας είναι ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, θα βοηθούσε γενικότερα τη χώρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία διέρχεται τα τελευταία χρόνια.

Ευχόμαστε η πρότασή μας να ληφθεί υπόψη από τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης και, γιατί όχι, να υλοποιηθεί άμεσα αν είναι δυνατό να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα χρηματικά κονδύλια.

Η συντακτική ομάδα του Amfipoli News
Διαβάστε επίσης:



5 σχόλια :

  1. Μπράβο στο site σας για την καινοτόμα πρόταση! Λαμπρή ιδέα, μακάρι οι αρμόδιοι να κινητοποιηθούν άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νιώθω υπερήφανη για αυτόν τον τόπο,για τον τόπο που γεννήθηκα!Μπράβο παιδιά φοβερή η ιδέα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θὰ ἤθελα νὰ προσθέσω στήν, ἀνωτέρω, ἀξιόλογη ἐπιχειρηματολογία ὅτι:
    Θὰ ἀποτελοῦσε σκάνδαλο ἡ, ἐν ἐξελιξει, δημιουργία τμήματος ἰσλαμικῶν σπουδῶν στὰν Θεολογικὴ σχολὴ τοῦ Ἀριστοτελείου, τὴν στιγμὴ ποὺ δὲν ὑπάρχει ἀνώτατο ἴδρυμα Ἑλληνιστικῶν σπουδῶν καὶ ἐρεύνης, ὄχι μόνον στὴν κοιτίδα τους τὴν Μακεδονία ἀλλὰ καί, πουθενὰ στὴν Ἑλλάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή