Amfipoli News: Παγκόσμιος θαυμασμός για τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Παγκόσμιος θαυμασμός για τις Καρυάτιδες της Αμφίπολης


    Η αποκάλυψη των δύο Καρυάτιδων στον δεύτερο προθάλαμο του τάφου στον τύμβο Καστά προσέλκυσαν εκ νέου το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης που ούτως ή άλλως παρακολουθούν από πολύ κοντά την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη περιμένοντας τη στιγμή της ανακοίνωσης του σε ποιον ανήκει ο μεγάλου μεγέθους τάφος.


    Για δύο μαρμάρινες γυναικείες φιγούρες που αποτελούν ένα σημαντικό νέο εύρημα, κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Telegraph, υποστηρίζοντας ότι ο τάφος ανήκει είτε σε συγγενή είτε σε στρατηγό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
   Φιγούρες από αρχαίο ελληνικό τάφο αποκαλούνται μεγάλη ανακάλυψη επισημαίνει η Φωνή της Αμερικής που επαναλαμβάνει τις εκτιμήσεις των υπευθύνων του υπουργείου Πολιτισμού που μιλούν για ένα μνημείο που ανήκει σε σημαντικό Μακεδόνα της περιόδου 300-325 π.χ.
    «Ο πυρετός ανεβαίνει καθώς εντυπωσιακά αγάλματα ανακαλύφθηκαν σε αρχαίο ελληνικό τάφο» γράφει στην αγγλόφωνη έκδοσή του το δίκτυο France 24.
    H είδηση για την ανακάλυψη των δύο Καρυάτιδων έφτασε μέχρι τη μακρινή Κίνα καθώς το δίκτυο Xinhua φιλοξενεί άρθρο στην αγγλόφωνη έκδοσή του.

Πηγή: ProtoThema.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου