Amfipoli News: Σε 15 μέρες θα μάθουμε το μεγάλο μυστικό του Τύμβου

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σε 15 μέρες θα μάθουμε το μεγάλο μυστικό του Τύμβου


Απαντήσεις στο καίριο ερώτημα, ποιος είναι ο νεκρός που έχει ταφεί στην Αμφίπολη, θα έχουμε σε 15 μέρες, καθώς τόσο είναι το χρονικό διάστημα που υπολογίζει η ανασκαφική ομάδα ότι θα χρειαστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον τύμβο Καστά.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα χώματα έχει ήδη απομακρυνθεί και ο τρίτος θάλαμος σύντομα θα είναι απολύτως ελεύθερος. Κι ενώ η ανασκαφή φτάνει στο τέλος της και πλησιάζουμε στη λύση του μυστηρίου, δημιουργούνται νέα ερωτηματικά ως προς επιμέρους ευρήματα κι ερμηνείες τις οποίες δίνουν οι επιστήμονες.

Τα κεντρικά ερωτήματα των ημερών σχετίζονται, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, με τις σφίγγες. Πως έσπασαν τα κεφάλια τους, πως βρέθηκε το ένα στο κατώφλι του τρίτου θαλάμου, γιατί τα πρόσωπά τους έχουν διαφορετική υφή από το σώμα τους κι αν έχουν σχέση με την Αίγυπτο.

Σε ότι αφορά την απόσπαση των κεφαλιών, οι εκδοχές είναι τρεις:  η πρώτη είναι να αποσπάστηκαν από ισχυρό σεισμό, η δεύτερη είναι να τα απέσπασαν οι τυμβωρύχοι και η τρίτη είναι και τα δύο κεφάλια, τα οποία είχαν αποσπαστεί με όποιον τρόπο, να ετάφησαν στον συγκεκριμένο χώρο. Ανάλογη ταφή είχαμε στην Ακρόπολη, όπου οι Αθηναίοι είχαν θάψει ευλαβικά τα αφιερώματα.


Πηγή: antenna.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου