Amfipoli News: Η ΣΦΙΓΓΑ ΜΙΛΗΣΕ - Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΩΘΕΙ - ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΦΙΓΓΑ ΜΙΛΗΣΕ - Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΘΕΩΘΕΙ - ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;


Χθες  21/10/2014 σε μια συγκλονιστική ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ μας απεκάλυψε ότι ένα από τα κεφάλια των Σφιγγών που πολλοί είχαν θεωρήσει ότι είχαν αποτελέσει λεία αρχαιοκαπήλων, βρέθηκε μέσα στον τρίτο θάλαμο (Θ3), μετά την αφαίρεση εκατοντάδων κυβικών χώματος που χρησιμοποιήθηκε για την σφράγιση του τάφου.

Συγκεκριμένα ανάμεσα στα άλλα αναφέρει :
"Σε βάθος 0,15μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου εντοπίστηκε και αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κεφάλι Σφίγγας. (φωτο 5,6,7,8) Είναι ακέραιο με ελάχιστη θραύση στη μύτη. Έχει ύψος 0,60 μ. Το κεφάλι ταυτίζεται και αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας, όπου ήταν ένθετο. Στρέφεται προς την είσοδο και φέρει πόλο. Στο κάτω μέρος του λαιμού σώζεται ακέραιη η διατομή της έδρασης στο σημείο ένθεσης στον κορμό της. Έχει κυματιστούς βοστρύχους, που φέρουν ίχνη κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πέφτουν στον αριστερό ώμο της, ενώ συγκρατούνται από λεπτή ταινία. Πρόκειται για γλυπτό εξαιρετικής τέχνης. Βρέθηκαν, επίσης, θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών".

Ο empedotimos.blogspot.gr χαρακτηρίζει την ανακοίνωση αυτή συγκλονιστική διότι επιβεβαιώνει την αρχική υπόθεσή του ότι η απουσία των κεφαλιών των Σφιγγών πρέπει να είναι εσκεμμένη.

Συγκεκριμένα από τις 8 Σεπτεμβρίου στην ανάρτηση ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ ο empedotimos.blogspot.gr γράφει ότι :

"Από την αρχή έχω κάνει την υπόθεση ότι οι Σφίγγες ήταν εσκεμμένα ακέφαλες και χωρίς φτερά, είτε διότι τους αφαιρέθηκαν κατά την εγκατάσταση τους στο πρόθυρο του Τάφου μέσα από κάποιου είδους τελετουργικό,  είτε δεν τα είχαν ποτέ", αναφερόμενος  στην  πρώτη μου ανάρτηση της 18ης Αυγούστου  Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ  όπου έγραφα : "  Προσωπικά πιστεύω ότι η ανεύρεση των σφιγγών χωρίς κεφάλια και φτερά  είναι εσκεμμένη από τους κατασκευαστές του τάφου".

Η εύρεση του κεφαλιού της Σφίγγας και μέρος των φτερών της μέσα στον θάλαμο Θ3 επιβεβαιώνει ότι η μη ύπαρξη φτερών και κεφαλιών στις Σφίγγες πρέπει να αποτελεί μέρος κάποιου τελετουργικού.

Στην προαναφερθείσα ανάρτηση ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ είχε αναφερθεί στην δομή της ανθρώπινης ψυχής και στην Σφίγγα η οποία την συμβολίζει :

"Η ψυχή μας αποτελείται από δύο τμήματα : την λεγόμενη λογική ψυχή που είναι γνωστή ως λογιστικόν και την άλογη ψυχή που αποτελείται από το θυμοειδές και το επιθυμητικό όπως μας λέει ο Πλάτων. 
Η λογική ψυχή κατεβαίνει από το νοητό, η δε άλογη ψυχή  προσακτάται από την λογική ψυχή μέσα στον κόσμο της γέννησης. Σκοπός μας είναι να αφυπνίσουμε τις γνώσεις που έχει ήδη η λογική ψυχή εκ κατασκευής και να  απαλλαγούμε κάποια στιγμή από την άλογη ψυχή, η οποία είναι και η αιτία που προσκολλώμεθα στον κόσμο της γέννησης. 

Στην Μυθολογία μας τα μέρη της άλογης ψυχής συμβολίζονταν με ζώα. Όπως μας λέει ο Πλάτων στην Πολιτεία με πολύμορφο θηρίο (που μας θυμίζει την Λερναία Ύδρα) συμβολιζόταν το επιθυμητικό και με λέοντα το θυμοειδές.

Επίσης η ψυχή συμβολίζεται και με την Σφίγγα, το ανθρώπινο κομμάτι (κεφάλι) της συμβολίζει την λογική ψυχή, το ζωώδες κομμάτι της την άλογη ψυχή και τα φτερά συμβολίζουν ότι η ψυχή αυτή έχει κατορθώσει να αποκτήσει αναγωγικές δυνάμεις,  δυνάμεις δηλαδή που την κάνουν να επιτύχει την απελευθέρωση της από τον κόσμο της γέννησης και την επιστροφή  της στο νοητό".

Κάνοντας λοιπόν την υπόθεση ότι : "όλη η δομή του τάφου απεικονίζει την πορεία της ψυχής του νεκρού"  θεωρήσαμε  ως "Το πρώτο συμβολικό σημείο τις  ακέφαλες Σφίγγες, οι οποίες αλληγορούν το γήινο κομμάτι της ψυχής, την άλογη ψυχή, μιας και αποτελούνται μόνο από το ζωώδες τμήμα τους, χωρίς φτερά προφανώς μιας και λείπει το ανθρώπινο κομμάτι (κεφάλι=λογική ψυχή) και χωρίς στήθος. Στήθος όμως που είχαν αλλά πια έπαψαν να χρησιμοποιούν, δηλαδή ο νεκρός όταν πέθανε,  εν ζωή είχε φτάσει σε τέτοια κατάσταση που δεν χρειαζόταν  πια  να  τρέφεται από τον κόσμο της γέννησης"

Φυσικά χωρίς να γνωρίζουμε τι τελετουργικό χρησιμοποιήθηκε θεωρήσαμε ότι η έλλειψη του κεφαλιού των Σφιγγών αναπληρούται με τις Καρυάτιδες  "Για αυτό και έχουν  χρησιμοποιηθεί  ως φρουροί  αγάλματα  με ανθρώπινη μορφή, που είναι αυτό ακριβώς που έλειπε από τις Σφίγγες (κεφάλι=λογική ψυχή), διότι μόνο μια ψυχή (λογική) μπορεί να περάσει από εκεί".

Όμως τελικά ο θάλαμος Θ3 έκρυβε μια έκπληξη, το ΕΣΚΕΜΜΕΝΩΣ τοποθετημένο εκεί κεφάλι της Σφίγγας που λόγω του συμβολισμού του (λογική ψυχή) και του συμβολισμού του θαλάμου Θ3 (νοητό)  αποτυπώνει συμβολικά το γεγονός ότι η λογική ψυχή του νεκρού τελικά κατόρθωσε να φτάσει στο νοητό, δηλαδή να αποθεωθεί!

Κατάσταση που δεν αναιρεί καθόλου τον προαναφερθέντα συμβολισμό των Καρυατίδων και που είναι πλήρως συμβατή με την σημειολογία του ψηφιδωτού του θαλάμου Θ2 (βλέπε σχετικά  : ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ-ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ;)

Έτσι λοιπόν η ψυχή του νεκρού αποτελεί αποθεωμένη ψυχή που έφερε ως ανθρώπινα χαρακτηριστικά τα χαρακτηριστικά του Αλεξάνδρου  που απεικονίζονται στο πρόσωπο της Περσεφόνης 



και που σίγουρα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά  με αυτά της ευρεθείσας Σφίγγας :



Στη συνέχεια διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι δεν θα βρεθεί δεύτερο κεφάλι Σφίγγας στον θάλαμο Θ3.

Και προφανώς η ανεύρεση του κεφαλιού της Σφίγγας μέσα στον θάλαμο Θ3 προστατευμένο από όγκους χώματος σφράγισης του τάφου, αποδεικνύει ότι ο τάφος είναι ασύλητος.

Έτσι λοιπόν ο τάφος είναι ασύλητος, βασιλικός και Μακεδονκός!

Και ας μην εκπλαγούμε αν βρεθούν μέσα και τα οστά του αποθεωμένου Αλεξάνδρου καθώς όλο το μνημείο δείχνει τον Αλέξανδρο!

Αναμένουμε με αγωνία αν η ανασκαφή επιβεβαιώσει ή απορρίψει την προσέγγιση αυτή.


Πηγή: empedotimos.blogspot.gr
Διαβάστε επίσης:



8 σχόλια :

  1. Macedonia - revealed - Oh "what's in a name" they asked at the U.N and on the News they asked again and again, every news anchor called us all silly, and the propaganda had already begun... I will answer that question as I stated it then, dear U.N. what's in a name? Greece and It's History, as it's people were killed, or pushed out to die of the elements and/or hunger in the millions not to mention the weak that remained and bowed to Islam, Those generations are gone, dead and buried. Therefore it is easier to rewrite History except for one thing, our grandparents told our parents and they told us. The atrocities committed upon the Greeks during the Ottoman rule - we can forgive but we can never forget!! FYROM you can have the name - The History is OURS!!! When you read the History the Name will follow... take that to the bank and cash it. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Maria whenever you come across with people from FYROM I suggest you do this.
      Tell them that they are christians so they should believe in the afterlife.So when they die tell them to find Alexander and ask him themselves if he was Greek or not, but make sure when they do find him to ask him in greek language cause he wont be able to understand any of that slavic crap they re talking.
      I believe this will make things clearer to them.They arent, never were and never will be worthy of the name Μακεδονία.
      Its not a coincidence they stopped talking about amfipolis tomb on their public media the moment the mosaic was revealed.Its not on their favor that there are forms of greek gods on that mosaic.It devastates their dreams.

      Διαγραφή
  2. Σάς συγχαίρω γιά τίς γνώσεις σάς ,αλλά καί γιά τόν συνολικό συλλογισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμενα γιατι μου φαινεται οτι το πανεμορφο κεφαλι της σφιγγας δεν δενει και δεν ειναι αναλογο με το υπολοιπο επισης πανεμορφο σωμα της ? Ουτε στις λεπτομερειες της σμιλεψης , ουτε στις αναλογιες, ουτε πουθενα . Με την πρωτη ματια μεσα απο τις εικονες που παρουσιαζονται , μου φαινεται σαν να μην ανηκει καν στο αγαλμα της σφιγγας και , αν και γυναικειο σαν προσωπο , μου θυμισε σαφως το κεφαλι του Μ. Αλεξανδρου οπως παρουσιαζεται διαχρονικα . Να μια ιδεα .. http://www.mixanitouxronou.gr/o-m-alexandros-tis-akropolis-to-perifimo-glipto-tou-stratilati-meta-tin-episkepsi-tou-stin-athina-dite-ta-ipolipa-glipta-apo-mousia-se-olo-ton-kosmo/
    Σε οτι αφορα τα σεναρια περι συλησης , θεωρω πως κανενας τυμβωρυχος δεν θα εσπαζε ετσι ομορφα το αγαλμα χωρις να του προξενησει ιδιαιτερες βλαβες , να το μεταφερει στο εσωτερικο παρα το ιδιαιτερα μεγαλο βαρος του ( περιπου 100 kg απο οτι ακουσα απο μια ιστορικο στις ειδησεις της ΝΕΡΙΤ ) και να το αφησει εκει οταν γι αυτον προειχε να κλεψει και να φυγει. ! Δεν υπαρχει λογικη σε μια τετοια συλλογικη !
    Ας ελπιζουμε οτι θα επαληθευτειτε στην αναλυση σας και ο ταφος θα ειναι του Μεγαλου Στρατηλατη και θα ειναι ασυλητος ! Και επι πλεον οτι ο τυμβος θα μας αποκαλυψει και αλλα ακομη θαυματα περαν του συγκεκριμενου ταφου !
    Τελος , συγχαρητηρια για τις αναλυσεις σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. APLWS SAN GNHSIA ELLHNIDA H SFIGGA EXEI LIGO MEGALH PERIFERIA KAI GIAYTO FAINETAI MIKRO TO KEFALI :)

      Διαγραφή
  4. Αρχικά, θα συμφωνήσω κι εγώ ότι η ανάλυση και ο συλλογισμός είναι άκρως κατατοπιστικά κι ενισχυμένα από λογικά επιχειρήματα. Εν συνεχεία, ήθελα να διατυπώσω μια απλή σκέψη μου: Πώς είναι δυνατόν μέσα στον τύμβο να είναι θαμμένη είτε η Ολυμπιάδα είτε η Ρωξάνη, όταν ο τάφος του Φιλίππου Β' στη Βεργίνα σε μέγεθος και μεγαλοπρέπεια είναι μικρότερος; Ας μη ξεχνάμε, ότι ο Φίλιππος Β' είχε μεγαλύτερη ισχύ και φήμη από τις δυο προαναφερθείσες γυναίκες. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, μέσα στον τύμβο είναι πιο πιθανό να είναι ενταφιασμένοι περισσότεροι από ένας στρατηγοί του Μ. Αλεξάνδρου ή κι ο ίδιος ο Μ. Αλέξανδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι τάφος αλλά θησαυροφυλάκιο. εκεί
    βρίσκεται όλος ο χρυσός που μεταφέρθηκε από τα ΕΚΒΆΤΑΝΑ της Περσίας στην
    Μακεδονία (3000 καμήλες και 12000 μουλάρια τον μετέφεραν ).
    Είναι λογικό να τον
    μετέφεραν από τα μικρασιατικά παράλια με πλοία στη Αμφίπολη μέσω του
    ποταμού Στρυμόνα που ήταν πλωτός τότε και τον αποθήκευσαν εκεί.
    πρέπει να υπάρχουν
    τοποθετημένα 220000 τάλαντα δηλαδή 5.500 τόνοι χρυσού σημερινής αξίας
    περίπου 250 δισ Ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή