Amfipoli News: ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ" ΣΤΗ ΜΕΣΟΛΑΚΚΙΑ

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ" ΣΤΗ ΜΕΣΟΛΑΚΚΙΑ

Άλλη μια εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο χωριό του Τύμβου!


   Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην Αμφίπολη, καθώς όπως μπορούμε να δούμε ένα από τα  θέματα της εκπομπής του τα τελευταία Σαββατοκύριακα είναι η ανασκαφή του Τύμβου Καστά.

   Η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ, Ελένη Ιατρού, βρέθηκε στο χωριό που πραγματοποιούνται οι ανασκαφικές εργασίες και συνομίλησε με τους κατοίκους οι οποίοι οδεύουν σε μια νέα πραγματικότητα καθώς βλέπουν μέρα με τη μέρα τις ζωές τους να αλλάζουν.

   Πρώτες άνοιξαν τη συζήτηση οι γυναίκες της Μεσολακκιάς, τονίζοντας τα θετικά και τα αρνητικά της διαβίωσης στο χωριό. Η άνεργη Συντηρήτρια Έργων Τέχνης κ.Τούλα, επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη στο χωριό με τα τέσσερα παιδιά της, για μια καλύτερη ζωή. Η ίδια φιλοτέχνησε τις δύο Καρυάτιδες του μαγαζιού. 

  Ακόμη, από τη Θεσσαλονίκη επέστρεψε και η κ.Δέσποινα, η οποία θέλησε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση - μπουγατσατζίδικο στη Μεσολακκιά, ελπίζοντας για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής των παιδιών της.



  Ένα ζευγάρι που επισκέφθηκε τον Τύμβο Καστά, έπινε τον καφέ του στο μαγαζί και μίλησε για τα προβλήματα και τις οικονομικές δυσκολίες που ταλανίζουν τη ζωή των Ελλήνων. Η Ολλανδή Μαργαρίτα Ζερβού, τόνισε πως όλα τα ευρήματα της ανασκαφής πρέπει να μείνουν εδώ στον τόπο τους.


    Στη συνέχεια μίλησε για την καθημερινότητα της Μεσολακκιάς και τις νέες εξελίξεις της ανασκαφής, ο κ.Πασιαλής Βασίλης, ιδιοκτήτης της καφετέριας "Καρυάτιδες", ο οποίος βλέπει καθημερινά την επιχείρησή του να ακμάζει. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην Ελένη Ιατρού, θέλησε να ανοίξει το μαγαζί του για να διασφαλίσει το μέλλον της άνεργης με δύο πτυχία κόρης του, Στέλλας.

    Η αγρότισσα - παπαδιά κ.Βενετία αναφέρθηκε στις αγροτικές ασχολίες και στις χαμηλές συντάξεις των αγροτών, θέτοντας διάφορα ερωτήματα στον Υπουργό Εργασίας κ.Βρούτση. 

   Από την πλευρά του, ο κ.Χαρούπας Αθανάσιος ζήτησε από τους Έλληνες βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου να απαιτήσουν την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων στην πατρίδα μας. Επίσης δώρισε στο συνεργείο του ΣΚΑΪ, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολακκιωτών, το βιβλίο του Αστέριου Γούσιου "Η κατά το Παγγαίον Χώρα". 

   Στην καφετέρια "Καρυάτιδες" βρέθηκε και ο δήμαρχος Αμφίπολης κ.Μελίτος Κωνσταντίνος, ο οποίος δήλωσε πως αποτελούν πρόκληση οι εξελίξεις των ανασκαφών στην Αμφίπολη. Συγκεκριμένα, τόνισε: "Πρέπει να εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός για να δώσουμε μια ώθηση στην περιοχή".

   Η συζήτηση έκλεισε με τη νεότερη της παρέας και ιδιοκτήτρια της καφετέριας, Στέλλα, να παίρνει το λόγο και ν' απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους.

 
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου