Amfipoli News: Ψάχνουν τη σαρκοφάγο ή τη λήκυθο με τα οστά του νεκρού

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ψάχνουν τη σαρκοφάγο ή τη λήκυθο με τα οστά του νεκρού

Κοσκινίζουν τα χώματα οι αρχαιολόγοι στον τάφος της Αμφίπολης, και το βάρος έχει πέσει σε αυτά που βγαίνουν από τον τρίτο θάλαμο με την ελπίδα να βρουν αντικείμενα που θα τους δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για την ταυτοποίηση του μνημείου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αναζητούνται πέρα από την σαρκοφάγο ή ενδεχομένως τη λήκυθο με τα οστά του νεκρού, κάποια κτερίσματα που πρέπει να τον συνοδεύουν: όπλα, αγγεία συμποσίου και άλλα αντικείμενα ανάλογης καλλιτεχνικής αξίας με το ψηφιδωτό και τις Καρυάτιδες.
Σε αυτό τον θάλαμο θα μπορούσαν να βρουν μια νεκρική κλίνη, ένα ανάκλιντρο ή έναν θρόνο, όπως συμβαίνει σε πολλούς μακεδονικούς τάφους. Τέλος αν υπάρχει διακόσμηση, αυτή θα πρέπει να είναι ζωγραφική ή ανάγλυφη στους τοίχους.
Πηγή:news.gr
Διαβάστε επίσης:



4 σχόλια :

  1. Μπράβο στους Έλληνες Αρχαιολόγους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΦΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΑΛΙΑ ΑΡΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΤΙΣΜΑ ΓΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗΣ ΜΑΙ ΣΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΡΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 72,9 ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΙΑΜΣΤΕ ΚΑΠΟΥ ΣΤ Α30 ΜΕΤΡΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 40 .ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ .Η ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ .ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου υπάρχει και η μικρη πόρτα στο πίσω μέρος αυτου του θαλάμου, τι λέτε οτι κατι θα βρεθει κάτι τέτοιο εδω; Προθάλαμος είναι και αυτό. Αντε να βρεθει πάλι ψηφιδωτό ή εικόνα ή άγαλμα, αλλα όχι ο νεκρός. Υπάρχει πολύ δουλεία ακόμα για τον νεκρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για καποιον λογο με χαλαει το γεγονος οτι δεν βρισκουν στους θαλαμους αμφορεις,οπλα και καθημερινα αντικειμενα της ζωης τους που παντα εβαζαν σε ταφους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή