Amfipoli News: Την 28η Οκτωβρίου η νέα ανακοίνωση για τα ευρήματα στην Αμφίπολη

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Την 28η Οκτωβρίου η νέα ανακοίνωση για τα ευρήματα στην Αμφίπολη

Την Τρίτη νέα ανακοίνωση για τα ευρήματα στην Αμφίπολη
Την Τρίτη νέα ανακοίνωση για τα ευρήματα στην Αμφίπολη 

Η υπεύθυνη τύπου κ.Άννα Παναγιωταρέα με ανακοινωση που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης έκανε γνωστό ότι την Τρίτη, 28.10.2014 και ώρα 16.00 θα γίνει νεά ενημέρωση για τις εξελίξεις από την  ανασκαφή στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη . Η ενημέρωση θα γίνει στο Μουσείο της Αμφίπολης.

Χθες και σήμερα όπως έχει γίνει γνωστό έχουν σταματήσει οι εργασίες στην ανασκαφή αλλά η νέα ενημέρωση, μας προδιαθέτει για νέα ευρήματα και αποκαλύψεις μάλλον σχετικά με το εύρημα του κεφαλιού από την ανατολική Σφίγγα και τα περι σύλησης του Τάφου.

Το κεφάλι αλλά και τα κομμάτια της πόρτας έχουν γεννήσει πολλά ερωτήματα σε όλους ακόμη και στους αρχαιολόγους της ανασκαφής ενώ οι υπεύθυνοι της δεν έχουν προχωρήσει σε επιπλέον ανακοινώσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες και να βγουν έστω και κάποια ελάχιστα συμπεράσματα με αποτέλεσμα, οι «ειδικοί» που εκφράζουν την δική τους εκδοχή να δημιουργούν χιλιάδες σενάρια με διαφορετικές εκδοχές, που στο παρελθόν, τα νέα ευρήματα που έρχονται στο φως τους έχουν διαψεύσει

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaioloogitika.gr πηγές από το υπουργείο Πολιτισμού δεν ενστερνίζονται την κατηγορηματική άποψη ότι πρόκειται για τάφο που έχει συληθεί. Υπάρχει και η άποψη ότι οι «ζημιές» στο εσωτερικό του Τάφου μπορούν να έχουν προκληθεί από φυσικά φαινόμενα και όχι από εισβολή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δίπλα στο κεφάλι βρέθηκαν και εκατοντάδες κομμάτια από τα σπασμένα φτερά, όπου μαζί με τα υπόλοιπα που έχουν βρεθεί στην είσοδο ανασυνθέτουν το σύνολο των γλυπτών, αρκεί βέβαια στην συνέχεια της ανασκαφής να βρεθεί και το κεφάλι της δεύτερης σφίγγας ή μήπως τελικά είναι κεφάλι από άλλο άγαλμα, που θέλουν μερικοί, αν και κρίνεται δύσκολο αφού οι αρχαιολόγοι το έχουν ταυτίσει με το σώμα της μιας σφίγγας

dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου