Amfipoli News: Τα νερά της βροχής απειλούν την Ακρόπολη

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Τα νερά της βροχής απειλούν την Ακρόπολη

Εχθρός, μεγαλύτερος ακόμη και από τους σεισμούς, για την Ακρόπολη, οι βροχές. Ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι βράχου είχε πέσει τον περασμένο Ιανουάριο.





Το πρόβλημα, το οποίο εντοπίζεται στη νοτιοδυτική κλιτύ της Ακρόπολης, ήρθε ξανά στην επιφάνεια στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Αυτοψία που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν μετά από έντονη βροχή κατέπεσε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι βράχου, σε πολυσύχναστο σημείο, χωρίς να χτυπήσει κάποιος από τους επισκέπτες, έδειξε ότι υπάρχει αστάθεια και απαιτούνται νέα μέτρα.


Όπως είπε η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», «Εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έχουμε ξεκινήσει μαζί με την Υπηρεσία και την Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης ένα πρόγραμμα ωρίμανσης μελετών και διαδικασιών για επέμβαση στα τείχη και στα βραχώδη πρανή. Κάποια από τα έργα αυτά, ήδη, αντιμετωπίζονται στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, αλλά θα συνεχιστούν στην επομένη».
Τα νέα μέτρα προστασίας προβλέπουν καθαρισμούς, συμπληρώσεις, μικρά τοιχία και οπές αποστράγγισης. 

«Η Ακρόπολη καταρρέει, προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί»

Το θέμα αναδεικνύεται με σημερινό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση των βρετανικών Times.
Με τίτλο «Η Ακρόπολη καταρρέει, προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί» το άρθρο αναφέρεται στη μελέτη που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πτώσης βράχων.

«Η Ακρόπολη καταρρέει και θα χρειαστεί δουλειά για να επισκευαστεί, προειδοποίησαν αρχαιολόγοι στην Ελλάδα» γράφουν οι Times, επικαλούμενοι τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τη μελέτη που ενέκρινε το ΚΑΣ.

«Οι μηχανικοί ανακάλυψαν ότι μέρος του τεράστιου βράχου, πάνω στον οποίο δεσπόζει ο Παρθενώνας στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε να υποχωρεί» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρο.



Πηγή: thetoc.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου